Za obnovu škola u Kragujevcu 35 miliona dinara

23.08.2012. | Večernje novosti

U toku letnjeg raspusta lokalna samouprava započela je rekonstrukciju šest ovdašnjih škola, a već sada se zna da će do kraja godine početi i nadogradnja Ekonomske škole, koja će rešiti višegodišnji problem prokišnjavanja i nedostatak kabineta i učionica za tržištu potrebne nove smerove.

Poslovi su vredni gotovo 35 miliona dinara, a dve škole će prvi put dobiti i sanitarni čvor, jedna grejanje, a u Ekonomskoj će se rešiti svi problemi za narednu deceniju.

Prema rečima Lele Makojević, načelnice gradske uprave za obrazovanje, najznačajnija investicija, za vreme školskog raspusta, vredna sedam miliona dinara, usmerena je na potpunu rekonstrukciju izdvojenog odeljenja osnovne škole "Miloje Simović" u Goločelu. Grad je uložio i više od pet miliona za uvođenje grejanja u školi u Maršiću.

- Svim obrazovnim ustanovama je potrebna pomoć, ali smo dobro merili da rešimo najteže probleme u seoskim i gradskim školama - kaže Lela Makojević.

- U OŠ "Stanislav Sremčević" morali smo da saniramo skoro sve naprsline u učionicama. Fasada škole "Natalija Nana Nedeljković" se posle više decinija uređuje. Taj objekat će dobiti i nove oluke, kao i gromobransku instalaciju. Radovi u Prvoj tehničkoj školi će koštati oko 900.000 dinara, a sanitarni čvor će po prvi put, dobiti škole u Čumiću i Goločelu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...