Nastavlja se uređenje Beogradskog zoo vrta

13.08.2012. | Beoinfo

U narednom periodu Beogradski zoološki vrt dobiće još jedan uređeni deo za retke ptice, a gosti vrta novi, nesvakidašnji prostor u centru grada, najavili su iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove.

– Grad Beograd je u 2011. godini finansirao radove u starom delu "Vrta dobre nade", gde su porušeni dotrajali kavezi za lavove i tigrove. Tako su stvoreni uslovi za uređenje prostora i staza za posetioce, kao i za postavljanje novih funkcionalnih kaveza za velike ptice – istakao je gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

On je izrazio zadovoljstvo preduzetim poslom, jer će, kako je rekao za Beoinfo, taj deo dobiti bolju namenu, a posetioci i ljubitelji retkih vrsta ptica savremeni prostor za opuštanje i njihovo izučavanje.

Reč je o prostoru gde su kavezi podignuti davne 1936/37. godine i koji su s vremenom prevaziđeni, ukazao je direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović.

Kada je reč o drugim radovima, Bojović je podsetio da je počela i rekonstrukcija gornjeg dela vrta, koji je nalazi iza upravne zgrade.

– Zbog lošeg materijala kojim su građeni ti kavezi, prinuđeni smo da menjamo dotrajalu ogradu i adekvatno uredimo prostor gde su mahom smešteni risovi i rakuni. Takođe, ostao nam je slobodan deo za izgradnju "polarijuma", gde bismo smestili pingvine, možda i albatrose, dok je velika želja ljudi koji vode Zoo vrt da se obezbedi prostor za izgradnju terarijuma kakav Beograd zaslužuje. Pošto imamo fantastičnu kolekciju zmija i guštera, tri vrste mambi, nekoliko vrsta zvečarki, retke afričke otrovnice, varane, iguane i agame, za koju je publika posebno zainteresovana, obavezuje nas da na toj ideji istrajemo u budućnosti – istakao je Bojović, podsetiviši da bi najavljeno proširenje na donji deo Kalemegdana rešilo sve probleme, a Beograd svrstao u gradove s najlepšim vrtovima u Evropi i svetu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...