IZOLACIJA-468X60-BANNER

Nastavlja se uređenje Beogradskog zoo vrta

13.08.2012. | Beoinfo

U narednom periodu Beogradski zoološki vrt dobiće još jedan uređeni deo za retke ptice, a gosti vrta novi, nesvakidašnji prostor u centru grada, najavili su iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove.

– Grad Beograd je u 2011. godini finansirao radove u starom delu "Vrta dobre nade", gde su porušeni dotrajali kavezi za lavove i tigrove. Tako su stvoreni uslovi za uređenje prostora i staza za posetioce, kao i za postavljanje novih funkcionalnih kaveza za velike ptice – istakao je gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

On je izrazio zadovoljstvo preduzetim poslom, jer će, kako je rekao za Beoinfo, taj deo dobiti bolju namenu, a posetioci i ljubitelji retkih vrsta ptica savremeni prostor za opuštanje i njihovo izučavanje.

Reč je o prostoru gde su kavezi podignuti davne 1936/37. godine i koji su s vremenom prevaziđeni, ukazao je direktor Zoološkog vrta Vuk Bojović.

Kada je reč o drugim radovima, Bojović je podsetio da je počela i rekonstrukcija gornjeg dela vrta, koji je nalazi iza upravne zgrade.

– Zbog lošeg materijala kojim su građeni ti kavezi, prinuđeni smo da menjamo dotrajalu ogradu i adekvatno uredimo prostor gde su mahom smešteni risovi i rakuni. Takođe, ostao nam je slobodan deo za izgradnju "polarijuma", gde bismo smestili pingvine, možda i albatrose, dok je velika želja ljudi koji vode Zoo vrt da se obezbedi prostor za izgradnju terarijuma kakav Beograd zaslužuje. Pošto imamo fantastičnu kolekciju zmija i guštera, tri vrste mambi, nekoliko vrsta zvečarki, retke afričke otrovnice, varane, iguane i agame, za koju je publika posebno zainteresovana, obavezuje nas da na toj ideji istrajemo u budućnosti – istakao je Bojović, podsetiviši da bi najavljeno proširenje na donji deo Kalemegdana rešilo sve probleme, a Beograd svrstao u gradove s najlepšim vrtovima u Evropi i svetu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;