PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Prva faza izgradnje niškog bazena Čair pri kraju

27.07.2012. | Južne vesti

Prva faza radova na izgradnji niškog rekreacionog bazena u Čairu privodi se kraju. Iz Direkcije za izgradnju grada najavljuju da bi drugu, završnu fazu trebalo da finansira NIP. Grubi, zemljani radovi koji su započeli polovinom marta trebalo bi uskoro da budu završeni.

Rekreacioni bazen bi prema projektu trebalo da bude nepravilnog oblika dubina 1,1 i 1,3 metra sa pratećim sadržajima kao što su tobogan, vodena zavesa i fontana.

- Mi ćemo konkurisati sa projektom kod NIP-a čim se oforme ministarstva da dobijemo novac da sve završimo ove godine. Čim se oformi Vlada mi ćemo podneti projekat koji već imamo kako bi dobili sredstva za završetak te druge faze – rekao je portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

U Sportskom centru "Čair", čijem kompleksu bazena bi trebalo da se pridruži i rekreacioni bazen, kažu da su realizaciju ovog projekta očekivali ranije.

- Očekivali smo da se izgradnjom rekreacionog bazena krene još prošle godine, ali verovatno zbog nedostatka sredstava radovi su počeli polovinom marta – kaže direktor Sportskog centra "Čair" Bratislav Ignjatović.

Za prvu fazu izgradnje iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 30 miliona dinara. Ugovor o izgradnji potpisan je krajem januara sa niškom firmom "Stan invest", a za izradu projekta bila je zadužena firma "Set" iz Šapca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;