Konačno počeli radovi na zgradi Pošte u Novom Sadu

12.07.2012. | Dnevnik

Na zgradi Pošte u centru Novog Sada na Pozorišnom trgu konačno su počeli građevinski radovi. Postavljena je zaštitna oplata za pešake, a kako je "Dnevnik" saznao u preduzeću "Ateks invest", koje će finansirati završetak objekta, prvo će se popravljati krov. Po nalogu inspekcije postavili smo zaštitu za pešake, a sledeće što će se raditi na objektu je sanacija krova, koji je zbog krađe bakarne obloge, oluka i prozora potpuno uništen, pa predstavlja opasnost za prolaznike - rekao je za "Dnevnik" generalni direktor "Ateks investa" Marko Ćulibrk.

Do kraja godine ovo preduzeće planira da pokrije objekat, popravi fasadu, ugradi prozore i sanira izolaciju u suterenu zgrade, koji je godinama pod vodom. Po rečima direktora Ćulibrka zgrada bi trebalo da bude završena za godinu i po dana.

- Objekat bi trebalo da bude završen u predviđenom roku; ukoliko ne bude nekog administrativnog zadržavanja oko kompletiranja raznih saglasnosti - kaže Ćulibrk.

- Po studiji, koju je uradio Građevinski fakultet, a na zahtev suinvestitora, da bi se objekat priveo nameni prvo treba završiti sanaciju oštećenih delova, koji su propali zbog dugog stajanja i krađe. Da bi se objekat kompletno završio biće potrebno da suinvestitori daju zahteve za projektni zadatak oko završetka izgradnje objekta i opremanja prostora.

Da podsetimo, ugovor o izgradnji ovog objekta potpisan je krajem osamdesetih godina prošlog veka između Pošte Srbije, Poštanske štedionice i preduzeća "Investdom". Gradnja je počela devedesetih, ali je zbog nedostatka novca, sankcija i nerešenih vlasničkih odnosa prekinuta. Nakon bankrota "Investdoma" i izlaska iz partnerstva, kao treći suinvestitor u posao ulazi italijanska firma "Ateks invest" i preuzima obavezu da finansira završetak objekta.

Povezane vesti:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...