INFONET-468X60-BANNER

Konačno počeli radovi na zgradi Pošte u Novom Sadu

12.07.2012. | Dnevnik

Na zgradi Pošte u centru Novog Sada na Pozorišnom trgu konačno su počeli građevinski radovi. Postavljena je zaštitna oplata za pešake, a kako je "Dnevnik" saznao u preduzeću "Ateks invest", koje će finansirati završetak objekta, prvo će se popravljati krov. Po nalogu inspekcije postavili smo zaštitu za pešake, a sledeće što će se raditi na objektu je sanacija krova, koji je zbog krađe bakarne obloge, oluka i prozora potpuno uništen, pa predstavlja opasnost za prolaznike - rekao je za "Dnevnik" generalni direktor "Ateks investa" Marko Ćulibrk.

Do kraja godine ovo preduzeće planira da pokrije objekat, popravi fasadu, ugradi prozore i sanira izolaciju u suterenu zgrade, koji je godinama pod vodom. Po rečima direktora Ćulibrka zgrada bi trebalo da bude završena za godinu i po dana.

- Objekat bi trebalo da bude završen u predviđenom roku; ukoliko ne bude nekog administrativnog zadržavanja oko kompletiranja raznih saglasnosti - kaže Ćulibrk.

- Po studiji, koju je uradio Građevinski fakultet, a na zahtev suinvestitora, da bi se objekat priveo nameni prvo treba završiti sanaciju oštećenih delova, koji su propali zbog dugog stajanja i krađe. Da bi se objekat kompletno završio biće potrebno da suinvestitori daju zahteve za projektni zadatak oko završetka izgradnje objekta i opremanja prostora.

Da podsetimo, ugovor o izgradnji ovog objekta potpisan je krajem osamdesetih godina prošlog veka između Pošte Srbije, Poštanske štedionice i preduzeća "Investdom". Gradnja je počela devedesetih, ali je zbog nedostatka novca, sankcija i nerešenih vlasničkih odnosa prekinuta. Nakon bankrota "Investdoma" i izlaska iz partnerstva, kao treći suinvestitor u posao ulazi italijanska firma "Ateks invest" i preuzima obavezu da finansira završetak objekta.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;