PRIJAVA-468X60-BANNER

Mrkonjić: Španci zainteresovani za velike infastrukturne projekte

20.06.2012. | Tanjug

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić sastao se juče u Beogradu sa čelnicima španske kompanije “FČ” koji su ponovo izrazili zainteresovanost za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata gde učestvuje “Alpina”, od nedavno u vlasništvu te korporacije.

Španci su posebno zainteresovani za poslove po principu javnog-privatnog partnerstva, u čemu su naišli i na puno razumevanje ministra Mrkonjića.

“Mi bismo rado videli vašu firmu u izgradnji Koridora 11, na deonicama Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig o čemu smo nedavno već razgovarali”, kazao je Mrkonjić, interesujući se kada se može očekivati njihova prva konkretnija ponuda.

Generalni direktor FČ Francisko Kordoba Donado i regionalni menadžer Hoze Luis Fernandez, po drugi put u poslednjih mesec dana doputovali su u Beograd kako bi se sastali sa resornim ministrom.

“Naša kompanija prisutna je na svim većim tržištima u regionu, a Srbiju i Hrvatsku, pa i Makedoniju, odredili smo kao glavni prioritet za poslove u bivšoj Jugoslaviji”, istakao je Kordoba.

Kordoba i Hernandez obećali su ministru da će u roku od dva meseca, posle neophodnih analiza, predložiti program realizacije tog posla na Koridoru 11 po principu javnog-poslovnog partnerstva, kao i način rukovodjenja projektom.

O njihovom predlogu konačni sud daće Vlada Srbije, a predhodno i odgovarajući timovi stručnjaka i banke koje treba da provere i finansijsku isplativost projekta.
 
Gosti su obavestili ministra i o razgovorima koje imaju oko putarskih poslova u Makedoniji, a koji su takođe vezani za dalju realizaciju Koridora 10 ka krajnjem jugu Evrope, a o cemu su ministar Mrkonjić i makedonski ministar saobraćaja takođe nedavno razgovarali.

Sastanku su prisustvovali i direktori “Alpine” za Srbiju Nevenka Pecan i Zoran Kostić, navedeno je u saopštenju Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;