Gde sa otpadom? Objavljen Adresar reciklažnih ostrva u Srbiji

20.06.2012. | Tanjug

Prvi Adresar reciklažnih ostrva u Srbiji objavljen je juče na sajtu Zelene inicijative u rubrici "Pazi đubre!", na kome građani mogu naći podatke o tome gde mogu predati određenu vrstu otpada na reciklažu.

Adresar predstavlja jedinstvenu bazu podataka o reciklažnim ostrvima, kako javno komunalnih preduzeća, tako i privatnih operatera sa dozvolom za upravljanje i tretman otpada u Srbiji, saopštila je mreža Zelene inicajtive.

Reciklažni adresar nastao je kao deo projekta Zelene inicijative, mreže 22 organizacije građanskog društva koje, u saradnji sa Institutom za održive zajednice i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, realizuju aktivnosti usmerene ka podsticanju primarne selekcije otpada na lokalnom i nacionalnom nivou.

Putem reciklažnog adresara, svaki građanin može saznati gde sve u mestu u kome živi može da preda određenu vrstu otpada na reciklažu.

Baza korisnicima daje mogućnost da saznaju adresu, ulicu u broj na kojoj se u blizini grada ili mesta u kome žive nalaze reciklažna ostrva, kao i podatak o tome koju vrstu otpada na određenom mestu mogu predati (papir, PET, metal, staklo, elektronski ili električni otpad).

Zelena inicijativa poziva građane da kontaktiraju reciklažne operatere i sve zainteresovane aktere i da unosom podataka putem sajta u rubrici "Prijavu lokacije" pošalju podatke o reciklažnom ostrvu u mestu ili gradu u kome žive, čime bi se podstaklo širenje navika u oblasti reciklaže.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...