INFONET-468X60-BANNER

Priprema tehničke dokumentacije za izgradnju pristaništa u Kostolcu

12.06.2012. | E-kapija

Pripreme za izgradnju pristaništa u Kostolcu su u toku, a o izradi investiciono - tehničke dokumentacije "Elektroprivreda Srbije" posao dogovara sa firmom "Ehting" i Saobraćajnim institutom CIP.

Izgradnja pristaništa, vrednog 21 miliona evra, odvijaće se u dve faze. U TE-KO "Kostolac" očekuju da bi nakon kompletiranja tehničke dokumentacije i pripremnih radova, tender za izvođača mogao biti raspisan krajem godine.

U prvoj fazi je planirana izgradnja industrijskog pristaništa za potrebe PD TE-KO "Kostolac", a završetak izgradnje se očekuje do 2014. Ulaganja u toj fazi će biti 13 miliona evra. U drugoj fazi će se pristanište izgraditi i kao javno-komercijalno, a za to bi trebalo izdvojiti još 8 miliona evra.

Pristanište "Kostolac" služiće za rečni transport krečnjaka, od kamenoloma Jelenska stena kod Golupca do TE Kostolac B, kao i za prevoz opreme, ali i odvoz pepela, gipsa i dr.

Projekat izgradnje pristaništa "Kostolac" predstavlja jedan od projekata koji će se realizovati u okviru PD "TE-KO" Kostolac iz sredstava kreditnog aranžmana, u skladu sa Zakonom o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za prvu fazu Paket projekta Kostolac, potpisanog između Vlade Srbije i kineske Export-Import banke.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;