Priprema tehničke dokumentacije za izgradnju pristaništa u Kostolcu

12.06.2012. | E-kapija

Pripreme za izgradnju pristaništa u Kostolcu su u toku, a o izradi investiciono - tehničke dokumentacije "Elektroprivreda Srbije" posao dogovara sa firmom "Ehting" i Saobraćajnim institutom CIP.

Izgradnja pristaništa, vrednog 21 miliona evra, odvijaće se u dve faze. U TE-KO "Kostolac" očekuju da bi nakon kompletiranja tehničke dokumentacije i pripremnih radova, tender za izvođača mogao biti raspisan krajem godine.

U prvoj fazi je planirana izgradnja industrijskog pristaništa za potrebe PD TE-KO "Kostolac", a završetak izgradnje se očekuje do 2014. Ulaganja u toj fazi će biti 13 miliona evra. U drugoj fazi će se pristanište izgraditi i kao javno-komercijalno, a za to bi trebalo izdvojiti još 8 miliona evra.

Pristanište "Kostolac" služiće za rečni transport krečnjaka, od kamenoloma Jelenska stena kod Golupca do TE Kostolac B, kao i za prevoz opreme, ali i odvoz pepela, gipsa i dr.

Projekat izgradnje pristaništa "Kostolac" predstavlja jedan od projekata koji će se realizovati u okviru PD "TE-KO" Kostolac iz sredstava kreditnog aranžmana, u skladu sa Zakonom o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za prvu fazu Paket projekta Kostolac, potpisanog između Vlade Srbije i kineske Export-Import banke.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...