IZOLACIJA-468X60-BANNER

Vračarskom vrtiću "Mića i Aćim" vraćen stari sjaj

11.06.2012. | Beoinfo

Grad Beograd i Sekretarijat za dečju zaštitu finansirali su kompletnu adaptaciju vrtića "Mića i Aćim" u Bjelanovićevoj na Vračaru. Ovaj objekat namenski je građen 1978. godine i od tada, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnijih popravki.

Prema rečima Emilije Đurđević, direktorke Predškolske ustanove "Vračar" rekonstrukcija vrtića podrazumevala je kompletne građevinsko zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, spoljašnje uređenje zgrade, dvorišta i ograde, kao i nabavku novih i savremenih mobilijara.

– Zbog bezbednosti dece vrtić je bio zatvoren tokom radova, a deca su bila raspoređena u okolne objekte, kao i kompletna oprema. Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima na saradnji i razumevanju, školama na Vračaru koje su bile privremeni domaćini našim predškolcima, kao i gradu Beogradu koji je proteklih godina značajno poboljšao uslove boravka dece u našim vrtićima –rekla je za Beoinfo Emilija Đurđević i dodala da u njihovih 17 objekata boravi ukupno 2.030 mališana.

Vrtić "Mića i Aćim" poznat je po brojnim kreativnim radionicama i različitim sportskim aktivnostima u kojima zajedno učestvuju vaspitači i deca, a neretko i roditelji. S toga je ovaj objekat već godinama unazad i jedan od najtraženijih na konkursima za upis dece.

– U našem vrtiću trenutno boravi 293 mališana, tako da su naši kapaciteti trenutno popunjeni. Roditelji su zadovoljni što je posle obimne rekonstrukcije naš vrtić zasijao u punom sjaju, a deci se posebno sviđa kako je uređeno dvorište, nove klacalice, ljuljaške i penjalice – istakla je Dragutinović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;