INFONET-468X60-BANNER

Jedan radnik poginuo, drugi povređen u odronu zemlje u Veterniku

07.06.2012. | Dnevnik

Milosav Đurđević (47) iz Loznice je poginuo, a njegov kolega Petar Plavšić (43) iz Temerina je teško povređen, kada se juče oko 16.30 časova na njih obrušila zemlja u kanalu za gradsku kanalizaciju u ulici Pavla Vuisića u Veterniku.

Njih dvojica su kao radnici beogradskog preduzeća „Milenijum tim„ radili na postavljanju kanalizacije u ovom delu Veternika, a nesreća se dogodila pored betonske šahte koje je nešto ranije postavljena u rov dubok oko 4 metra.

Kada se oko 4-5 kubika obrušilo na nesrećne radnike, njihove kolege su ugasile mašine i sa nekolicinom ljudi iz kuća ispred kojih se desila tragedija pritrčali do kanala i pokušali da spasu Milosava i Petra. Prema rečima Predraga Georgijevića, koji je među prvima priskočio u pomoć, svi koji su se zatekli na licu mesta odmah su počeli lopatama i rukama da otkopavaju zemlju ispod koje su bili Đorđević i Plavšić.

Ispod otprilike tri-četiri kubika zemlje koja se obrušila u kanal su, potpuno zatrpani, u tom trenutku bili Đorđević i Plavšić. Oni su tu, samo neki minut ranije, poravnavali tlo. Georgijević, Grahovac i još jedan radnik „Milenijum tima“ su, rizikujući da i sami budu zatrpani, odmah uskočili u kanal.

- Uspeli smo da otkopamo i izvučemo jednog čoveka koji je davao znake života i nekako smo ga izneli napolje. Znali smo da je još jedan čovek ispod gomile zemlje pa smo nastavili kopanje. Došli smo i do njega, izvukli mu glavu iznad zemlje i tada je još uvek i on davao znake života. Hitna pomoć je stigla za nekoliko minuta, ali nažalost nisu uspeli da ga spasu - kaže Petar.

Povređeni Plavšić je odmah po pružanju prve pomoći, prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, odakle su saopštili da je povređeni primljen sa teškim prelomom kostiju lica i da se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

- Stanje povređenog radnika je stabilno, ali je i dalje pod stalnim nadzorom lekara - rekla je Jelena Jurišin, portparol KCV.

U kanalu u kom se desila nesreća bili su postavljeni metalni podupirači koji se prilikom dubljih iskopavanja postavljaju upravo zbog mogućih odrona, ali ovoga puta oni nisu bili dovoljni. U okviru istrage koju je vodila istražni sudija Ana Stamenić, ispitaće se i da li su bile ispunjene sve bezbednosne mere koje se podrazumevaju prilikom izvođenja ovakvih radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;