INFONET-468X60-BANNER

Obezbeđen novac za zgradu preduzeća "HE na Drini" u Andrićgradu

05.06.2012. | Srna

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Branislava Milekić rekla je juče  tokom posete gradilištu Andrićgrada, da se uverila da je lokacija za novu poslovnu zgradu preduzeća "Hidroelektrane na Drini" najbolja u Višegradu.

"Elektroprivreda RS" obezbedila je sredstva za realizaciju projekta poslovne zgrade višegradske hidroelektrane, a sa izvođačem radova i režiserom Emirom Kusturicom razgovarali smo o procedurama pripremanja dokumentacije u zakonskim okvirima kako bismo došli do zgrade u što povoljnijim cenama“, rekla je Milekićeva.

Srpski režiser Emir Kusturica je objasnio da je će buduća zgrada preduzeća "HE na Drini" biti na jednom od šest trgova Andrićgrada oivičenom objektima gradske kuće, hotela i pijace.

"Cilj nam je da se u ovaj grad od kamena udahne život jer će ovde boraviti oko 200 studenata, isto toliko radnika `HE na Drini`, 70 radnika lokalne uprave, naših stotinu i više zaposlenih, ne računajući turiste, ekskurzije i zvanične delegacije", kaže Kusturica.

Kusturica je precizirao da će se na tom trgu naći i Andrićev spomenik "na vodi" visine 2,40 metara.

Slavni režiser ponosno je pokazao glavnu ulicu obloženu kamenom, koji je, kako kaže, uz pomoć igumana tvrdoškog manastira oca Save, nalazio po najudaljenijim hercegovačkim selima u kućama u kojima su odrase mnoge generacije.

"Ovde smo tom kamenu ponovo udahnuli život i spasili ga od zaborava", dodao je Kusturica.

Direktor preduzeća "HE na Drini" Mile Lakić istakao je da je ovde boravio i projektant poslovne zgrade i da je u Andrićgradu već otvorena kancelarija ove višegradske firme.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;