PRIJAVA-468X60-BANNER

SAUTERBUILDINGCONTROLSERBIA-970X250-BANNER

Najsavremenija oprema i tehnologija za obnovljive izvore energije do 2. juna izložena u Srbobranu

30.05.2012. | Dnevnik

U Srbobranu će od sutra pa do 2. juna biti izložena u svetu nasavremenija oprema i tehnologija za obnovljive izvore energije. Prvi put u Srbiji moći ćemo da vidimo, recimo, mobilnu mašinu za peletiranje sena i slame, kao i kotlove za sagorevanje peleta, toplotne pumpe, solarne panele kojima može da se proizvodi toplota ali i električna energija...

Izložbu organizuje kompanija "Pediment" zajedno sa partnerima iz Nemačke ("Peter Tems") i Srbije ("Trgoauto" i "Sečom"). Sve će se dešavati u objektima "Trgoauto logistike", na putu Srbobran - Feketić, odnosno na Salašu 126.

Sutra u podne biće organizovana i panel diskusija na temu "Obnovljivi izvori energije u jugoistočnoj Evropi - staus, mogućnosti i izazovi". Na demonstraciju u Srbobranu, inače, pozvane su firme koje proizvode opremu poslednje generacije. Recimo, mobilna peletizerka za slamu i seno, kapaciteta tonu na sat, još uvek je revolucionarni projekt. Na njemu su radile nemačke firme da bi optimizovale celu ekonomiju lanca snabdevanja finalnim proizvodima, a to su ili pelete od slame i sena koji mogu da služe kao gorivo ili stočna hrana, ili energija koja se od njih može proizvesti.

- Prezentacija i demonstrativna izložba u Srbobranu je pokušaj da komercijalizujemo potencijal poljoprivrede s drugom generacijom proizvoda koji se mogu koristiti u proizvodnji energije, a da se znatno smanji početna investicija u proizvodno postrojenje - ukazuju organizatori.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 03.10.2022.
"Ministarstvo građevinarstva je od 2015. sr...
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...

;