Pančevo dobija energetski efikasan objekat za decu

24.05.2012. | E-kapija

U prostorijama MZ Strelište gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković, potpisali su Protokol o saradnji Grada Pančeva i Fonda za KU na projektu izgradnje vrtića, saopšteno je na gradskom sajtu.

Gradonačelnica je podsetila da liste čekanja ukazuju na potrebu izgradnje novih vrtića u Pančevu, a kako je naselje Strelište između dva popisa stanovništva povećalo broj žitelja, time je i potreba za izgradnjom vrtića u ovom naselju veća.

Direktor Fonda za KU Nebojša Malenković podsetio je ovom prilikom na dobru saradnju koju je Fond ostvario sa Gradom u proteklom periodu.

- Mi smo predhodnih godina imali izuzetnu saradnju, siguran sam da potpisivanjem ovog protokola tu saradnju potvrđujemo, nadograđujemo kroz realizaciju ovog veoma važnog projekta. Radi se o budućnosti, o deci. Mi pravimo zalog za budućnost - izjavio je Malenković.

Prošle nedelje, JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" predstavilo je projekat izgradnje novog vrtića na Strelištu, koji će biti građen po LEED standardima.

Novi vrtić površine veće od 1.500 kvadratnih metara na Strelištu treba da bude izgrađen na prostoru između ulica Mike Petrovića Alasa, Veljka Vlahovića i Ivana Cankara. Projektovan je po svim pravilima "zelene gradnje" koji pored energetske efikasnosti, podrazumeva i kvalitet vazduha i pogodnu količinu svetlosti u objektu, kao i reciklažu otpada.

- Svaki objekat ovog tipa mora da se projektuje po određenim propisima koji postoje. Mi jesmo u saradnji sa kolegama iz predškolske ustanove, ali postoje standardi koje moramo da ispunimo bez obzira na "zelenu gradnju". Postoje površine, kubature, prostori koji moraju da imaju, komunikaciju, nešto što mora da se ispuni. Pokušali smo da izađemo i njima u susret i da još pri tom ubacimo principe "zelene gradnje" koje ranije nismo uzimali u obzir - naglasila je Gordana Denčić Kušljić, direktorka JP "Direkcija".

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...