Delta Holding kreće u veliki investicioni ciklus u sektoru nekretnina

21.05.2012. | Tanjug

Kompanija "Delta Real Estate", članica "Delta holdinga" u julu ove godine počeće renoviranje hotela "Continental" na Novom Beogradu u koji će uložiti 30 miliona evra, a u planu su i velike investicije izgradnja šoping molova i ritejl parkova, najavila je potpredsednica "Delta holdinga" Jelena Krstović.

Potpredsednica Krstovih je za Tanjug rekla kako je predviđeno da radovi na rekonstrukciji hotela "Continental" traju godinu dana posle čega će Beograd dobiti hotel svetskog lanca "Crown plaza" sa pet zvezdica. Krstović je istakla da je već započeto renoviranje beogradskog hotela "Park" dok je u planu promena i renoviranje hotela "Nacional".

"Delta ril estejt će imati dosta investicija u narednom periodu, to su sve dugoročne investicije, a istovremeno očekujemo da će, kada budu realizovane, tržište Srbije moći da odgovori na ponudu", ukazala je potpredsednica Delta Holdinga.

Krstović je podsetila na jednu od najvećih investicija kompanije u oblasti nekretnina, "Delta Planeta" najveći i najluksuzniji šoping mol u Srbiji i regionu, čija je gradnja planirana za proleće 2013. i u koji će biti ulozeno 200 miliona evra. Šoping mol površine 200.000 metara kvadratnih nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, na Koridiru 10, uz autoput u pravcu Niša, a otvaranje je planirano u jesen 2014. "Delta Planet" biće tri puta veći od tržnog centra "Delta City" na Novom Beogradu, imaće 250 lokala različitog sadržaja, a osim već postojećih, očekuje se dolazak još najmanje 50 novih svetskih brendova na tržište Srbije.

Krstović je najavila da je u planu i izgradnja šoping mola u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, kao i u drugim gradovima Srbije i regiona."Planiranje i projektovanje šoping mola u Bulevaru despota Stefana je u toku, skoro ćemo najaviti izgradnju i ovog šoping mola, ali imamo u planu i nekoliko lokacija u Novom Sadu, Nišu, gde ćemo takođe graditi šoping molove", objasnila je Krstović.

Krstović je dodala da i u Banjaluci postoji lokacija za igradnju šoping mola, kao i da je kompanija zainteresovana za dalje regionalno širenje. Kako je istakla, "Delta real estate" planira i izgradnju "retail parkova" (zbir prodajnih magacina velikih nabavljača i supermarketa sa prostranim parkinzima) širom Srbije.

Povezane vesti:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije