Tehnološki park na Gradskom polju u Nišu

17.05.2012. | Južne vesti

Na jesen bi trebalo da počne izgradnja Tehnološkog parka na Gradskom polju u blizini niških tehničkih fakulteta. Tehničko-naučni kompleks na Gradskom polju trebalo bi da bude bogatiji za još jednu ustanovu. Kako je najavljeno u planu je izgradnja tehnološkog parka u kome bi se radili projekti i naučna istraživanja. Tehnološki park će obezbediti neophodnu infrastrukturu i podršku preduzećima iz oblasti visokih tehnologija.

- Tehnološki park će okupljati istraživače i kompanije iz Niša i inostranstva. To će biti nova klica za razvoj preduzetništva, za razvoj istraživačkog rada, biće ovo nova Elektronska industrija u Nišu – rekao je rektor niškog Univerziteta Miroljub Grozdanović.

Tehnološki park će imati 11.000 kvadratnih metara prostora, a prema rečima gradonačelnika Niša Miloša Simonovića već postoji interesovanje stranih kompanija.

- Ovih dana smo intenzivirali pregovore sa kompanijom Telekom o izgradnji Data centra i upravo će ta zgrada Data centra biti izgrađena u blizini ovog naučno-tehnološkog parka – kaže Simonović.

Vrednost Tehnološkog parka je 10 miliona evra koje je obezbedila Evropska investiciona banka, a vlasnici su Ministarstvo nauke, Univerzitet i grad Niš.

Povezane vesti:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...