INFONET-468X60-BANNER

Mišković neka plati ’Grepu’ umesto advokatima...

22.04.2009. | Politika

„Mišković neka plati ’Grepu’ umesto advokatima”, tako je Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, prokomentarisao „nezvanične glasine” koje su doprle do slovenačke prestonice iz Beograda, da „srpska ’Delta’ namerava da tuži opštinu Ljubljana ukoliko je izbaci iz gradnje” trgovačkog centra u sportskom parku „Stožice”.

Gradonačelnik Janković je, kao što je obećao prošlog utorka, kada je „Delta holdingu” istekao treći produžetak roka da isplati drugu ugovorenu ratu u visini od 19 miliona evra za gradnju šoping mola „Stožice”, u predgrađu Ljubljane, danas natuknuo „ime trgovca” koji će zauzeti „Deltino” mesto.

– Najverovatniji i „najozbiljniji kandidat je „Supernova” – kaže Janković i dodaje da ova firma iz Austrije ima još dva konkurenta, ali ne želi da ih imenuje.

Janković je na današnjoj konferenciji za novinare u Ljubljani, kojoj je prisustvovao i direktor građevinskog preduzeća „Grep”, sa kojim je „Delta” potpisala ugovor prošle godine, naglasio da će konačna odluka o nasledniku „Delte” biti doneta u roku od mesec dana.

Uzevši u obzir informacije da će „Delta” potražiti sudsku zaštitu ukoliko Ljubljana izabere drugog partnera za „Stožice”, Janković za „Politiku” kaže da bi bilo svrsishodnije da „Delta” plati dug „Grepu”, ako već ima novac (za tužbu kojom preti), nego da „pare potroši na advokate”. A ako Mišković svejedno namerava da tuži, onda neka to slobodno učini, s tim što „Delta” može da tuži „Grep” s kojim je „Delta Real Estate” potpisala ugovor, a ne opštinu Ljubljana na čijem je čelu on, Janković.

Gradonačelnik je primio na znanje i signale iz Srbije da je „Delta” još spremna da gradi u „Stožicama”, ali je problem što još ništa nije plaćeno. Ukratko, Janković je održao reč da će „Delti” naći zamenu za projekat u „Stožicama”, vredan oko 200 miliona evra. Direktor „Grepa” Uroš Ogrin tvrdi da bi „Delta” morala do danas da plati 48,5 miliona evra, a platila je samo pet miliona. Natuknuo je da je, bez obzira na to, „Delta” teoretski „još u igri dok ne dobiju mnjenje pravnih eksperata”. Inače, „Deltu”, pored ugovorene kazne za nepoštovanje ugovora, čeka i isplata odštete.

Više čitajte u Politici.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;