Sanacija deponije u Prokuplju biće završena do kraja 2012. godine

17.05.2012. | Tanjug

Sanacija gradske deponije u Prokuplju počeće sledeće sedmice, a radovi vredni 150 miliona dinara na površini od 16 hektara biće završeni do kraja godine.

Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, zatvaranju i rekultivaciji gradskog smetlišta, predsednik opštine Milan Arsović potpisao je sa preduzećem "Porr-Millennium Team" iz Beograda.

Sredstva za radove obezbedilo je Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Potpisivanju ugovora prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Vladimir Jovanović.

Prema rečima Arsovića, prva faza radova podrazumeva čišćenje postojećeg smetlišta kraj reke Toplice, nedaleko od samog centra grada, što će rešiti dugogodišnji problem i građanima obezbediti zdraviju životnu sredinu.

- Nakon sanacije gradskog smetlišta lokalna samouprava će izraditi projekat za izgradnju veštačkog jezera na tom prostoru, kojim će konkurisati za sredstva iz fondova Vlade Srbije i Evropske unije - rekao je Arsović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...