BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Prva velika proizvodna strana investicija u Odžacima

16.05.2012. | Dnevnik

Prva velika proizvodna strana investicija u Odžacima, kompanije „Magna siting” ostvaruje se početkom izgradnje proizvodnog pogona u radnoj zoni u Odžacima.

Nakon uspešno završenih pregovora, Skupština opštine Odžaci ustupila je investitoru zemljište bez naknade, a Vlada Srbije je taj postupak odobrila.

Nedavna poseta Libora Hitrija, generalnog direktora češke kompanije u sastavu multinacionalne grupe koja se bavi segmentima automobilske industrije i predstavnika izvođača radova u Odžacima, označila je početak realizacije ove značajne investicije, te su ovih dana počeli zemljani radovi na izgradnji pogona ove ugledne svetske kompanije.

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da sve funkcioniše kako smo planirali i da smo na dobrom putu da se ta velika investicija ostvari. Tome u prilog govori i činjenica da je na odboru Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, odobreno 50 miliona dinara za radove na opremanju infrastrukture radne zone.

Ta sredstva su namenjena za izgradnju kanalizacije, dovod vode i izgradnju trafo stanice. Radovi će početi ovih dana i mogu da kažem da ćemo onda u potpunosti biti konkurentni, a kada „Magna” izgradi svoju fabriku, to će biti pozitivan primer za druge investitore da dođu u Odžake - rekao nam je Predrag Cvetanović, predsednik opštine Odžaci.

Radna zona u Odžacima se prostire na 25 hektara uređenog građevinskog zemljišta. Za sada se, pored pomenute hale kompanije „Magna siting” gradi i gasna stanica za potrebe budućih investitora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;