Počela izgradnja atletskog stadiona "Sergej Bubka" u Smederevu

03.05.2012. | E-kapija

Proslavljeni svetski atletičar Sergej Bubka, gradonačelnik Smedereva Predrag Umičevcić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ozvaničili su početak izgradnje specijalizovanog atletskog stadiona u tvrđavi. Atletska staza u Smederevu nosiće ime Sergeja Bubke, što je dobar znak za budućnost atletike u gradu u kojem se 13.000 mladih ljudi bavi sportom, objavljeno je na gradskom sajtu.

Bubka je prvi čovek koji je preskočio šest metara i postavio svetski rekord sa preskočenih 6,14 na otvorenom i 6,15 metara u dvorani.

- Vodeći se idejom da je sport investicija a ne trošak u poslednje tri godine pored završene sportske dvorane, bazena sa 10.000 mesta za sedenje, streljane koja je otvorena ove godine i jedina je projektovana na ovim prostorima za vatreno i vazdušno oružje, još jedan sportski dragulj počinje da se pravi - rekao je gradonačelnik Predrag Umičević.

- Ideja je potekla od Atletskog saveza Srbije. Grad je planirao u ovogodišnjem budžetu 25 miliona dinara, isto toliko dodali su "Putevi Srbije" i Atletski savez za pripremu grubih građevinskih radova, uz to ASS je već donirao 100.000 evra u opremu za održavanje takmičenja. Verujem da će atletičari imati dobar prostor za trening, a građani imati priliku da se rekreiraju - dodao je on.

Poštujući istorijski značaj Tvrđave, a u skladu sa odobrenjima Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, izabrana je odgovarajuća lokacija i opcija montažno – demontažnih bina. Smederevo će ispunjavati uslove za organizovanje nacionalnih i regionalnih takmičenja, a ovde će moći da se organizuju treninzi 24 sata tokom cele godine, objavio je gradski sajt.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...