INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja atletskog stadiona "Sergej Bubka" u Smederevu

03.05.2012. | E-kapija

Proslavljeni svetski atletičar Sergej Bubka, gradonačelnik Smedereva Predrag Umičevcić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ozvaničili su početak izgradnje specijalizovanog atletskog stadiona u tvrđavi. Atletska staza u Smederevu nosiće ime Sergeja Bubke, što je dobar znak za budućnost atletike u gradu u kojem se 13.000 mladih ljudi bavi sportom, objavljeno je na gradskom sajtu.

Bubka je prvi čovek koji je preskočio šest metara i postavio svetski rekord sa preskočenih 6,14 na otvorenom i 6,15 metara u dvorani.

- Vodeći se idejom da je sport investicija a ne trošak u poslednje tri godine pored završene sportske dvorane, bazena sa 10.000 mesta za sedenje, streljane koja je otvorena ove godine i jedina je projektovana na ovim prostorima za vatreno i vazdušno oružje, još jedan sportski dragulj počinje da se pravi - rekao je gradonačelnik Predrag Umičević.

- Ideja je potekla od Atletskog saveza Srbije. Grad je planirao u ovogodišnjem budžetu 25 miliona dinara, isto toliko dodali su "Putevi Srbije" i Atletski savez za pripremu grubih građevinskih radova, uz to ASS je već donirao 100.000 evra u opremu za održavanje takmičenja. Verujem da će atletičari imati dobar prostor za trening, a građani imati priliku da se rekreiraju - dodao je on.

Poštujući istorijski značaj Tvrđave, a u skladu sa odobrenjima Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, izabrana je odgovarajuća lokacija i opcija montažno – demontažnih bina. Smederevo će ispunjavati uslove za organizovanje nacionalnih i regionalnih takmičenja, a ovde će moći da se organizuju treninzi 24 sata tokom cele godine, objavio je gradski sajt.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ATM
ATM
SUBOTICA

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;