INFONET-468X60-BANNER

Završena prva faza gasifikacije Pančeva

27.04.2012. | Tanjug

U Pančevu je juče zvanično pušten u rad čelični gasovod za naselja Vojlovica, Strelište i Topola, čime je okončana prva faza gasifikacije tog grada, vredna 1,25 miliona evra, saopštio je "Srbijagas".

- Prva faza gasifikacije Pančeva završena je u planiranim rokovima, iako su vremenski uslovi ove zime bili zaista otežavajući - rekao je izvršni direktor "Srbijagasa" Jovica Budimir.

- Ovo će omogućiti građanima ovih delova Pančeva da od sada koriste gas, kao ekološki najbolji i još uvek ekonomski najisplativiji energent, s obzirom na to da je jedino grejanje na termoakumulacione peći jeftinije od prirodnog gasa - istakao je Budimir koji je pozvao sve građane koji žele da svoja domaćinstva priključe na gasovodnu mrežu, da se za sva pitanja i stručnu pomoć jave stručnjacima "Srbijagasa".

U okviru prve faze izgrađena je distributivna mreža duga 31 kilometar, kao i dve reonske merno-regulacione stanice "Vojlovica" i "Strelište".

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na završetku gasifikacije Pančeva pre četiri meseca potpisali su gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović, generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, direktorka Direkcije za izgradnju grada Gordana Denčić-Kušljić i direktor preduzeća "Promont group" Milinko Cicmil.

Denčić-Kušljić, koja je prisustvovala svečanosti povodom završetka radova, rekla je da je zadovoljna što je završena prva faza radova, jer je, kako je istakla, izuzetno važno da gasifikacijom bude obuhvaćena cela teritorija grada Pančeva.

- Odmah nastavljamo i drugu fazu, koja obuhvata izgradnju distributivne gasne mreže unutar i van železničkog prstena,naselja Skrobara i Bavaništanski put. "Srbijagas" nastavlja da prati sve naše radove na rekonstrukciji ulica, tako da će svaki deo grada biti pokriven gasnom instalacijom - kazala je direktorka gradske Direkcije za izgradnju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;