Počinje gasifikacija sela Kuzmin i Martinci kod Sremske Mitrovice

24.04.2012. | E-kapija

Javno preduzeće "Srem-gas" počelo je pripremu gasifikacije mesta Kuzmin i Martinci kod Sremske Mitrovice. Generalni projekat već je pripremljen, kao i studija opravdanosti izgradnje gasne mreže za ova dva seoska naselja. Priključenje će krenuti iz Kukujevaca sa stanice "Srbijagasa" i magistralnog gasovoda za Šid, objavljeno je na sajtu Grada Sremske Mitrovice.

- Ova investicija, vredna od oko 1,5 miliona evra, obezbediće snabdevanje domaćinstava, poljoprivrednih gazdinstava i novih industrijskih zona koje se planiraju u ataru Martinaca i Kuzmina prirodnim gasom, i time povećati atraktivnost ovih zona za investiranje - rekao je direktor JP "Srem-gas" Vladimir Sanader.

Gas kao energent, najbolji je u sušenju duvana i žitarica, pa će gasifikacija omogućiti povećanje proizvodnje duvana, podizanje sušara za duvan i silosa za skladištenje i sušenje žitarica.

JP "Srem-gas" spremno je da domaćinstvima ponudi cenu priključka koja će biti nešto niža od cene koja postoji u gradu Sremska Mitrovica, u momentu kada počne izgradnja gasne mreže u selima. Ono što je posebno važno jeste da će kućni gasni priključak budući korisnici moći će da plate u poljoprivrednim proizvodima, obavio je gradski sajt.
   

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?