INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje gasifikacija sela Kuzmin i Martinci kod Sremske Mitrovice

24.04.2012. | E-kapija

Javno preduzeće "Srem-gas" počelo je pripremu gasifikacije mesta Kuzmin i Martinci kod Sremske Mitrovice. Generalni projekat već je pripremljen, kao i studija opravdanosti izgradnje gasne mreže za ova dva seoska naselja. Priključenje će krenuti iz Kukujevaca sa stanice "Srbijagasa" i magistralnog gasovoda za Šid, objavljeno je na sajtu Grada Sremske Mitrovice.

- Ova investicija, vredna od oko 1,5 miliona evra, obezbediće snabdevanje domaćinstava, poljoprivrednih gazdinstava i novih industrijskih zona koje se planiraju u ataru Martinaca i Kuzmina prirodnim gasom, i time povećati atraktivnost ovih zona za investiranje - rekao je direktor JP "Srem-gas" Vladimir Sanader.

Gas kao energent, najbolji je u sušenju duvana i žitarica, pa će gasifikacija omogućiti povećanje proizvodnje duvana, podizanje sušara za duvan i silosa za skladištenje i sušenje žitarica.

JP "Srem-gas" spremno je da domaćinstvima ponudi cenu priključka koja će biti nešto niža od cene koja postoji u gradu Sremska Mitrovica, u momentu kada počne izgradnja gasne mreže u selima. Ono što je posebno važno jeste da će kućni gasni priključak budući korisnici moći će da plate u poljoprivrednim proizvodima, obavio je gradski sajt.
   

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;