INFONET-468X60-BANNER

"Dunkermotoren" do kraja aprila 2012. počinje izgradnju hale u Slobodnoj zoni u Subotici

24.04.2012. | Tanjug

Do kraja nedelje počeće izgradnja hale u Slobodnoj zoni u Subotici u kojoj će svoju proizvodnju proširiti nemački investitor "Dunkermotoren", koji će zapošljavati 150 radnika, najavio je gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

On je, prilikom otvaranja radova na drugoj fazi infrastrukturnog opremanja Privredne zone Mali Bajmok, na parcelama na kojima će svoje pogone izgraditi "Calzedonia" i "Swarovski", a gde će ukupno biti zaposleno oko 1.600 radnika, rekao da su ostale svega dve parcele za zainteresovane investitore.

- Od 53 hektara, koliko je površina zone, slobodne su ostale još dve parcele, površine 10 i 4,5 hektara, dok su sve ostale ili u pregovorima ili ustupljene investitorima - rekao je Vučinić.

Kompanija "Dunkermotoren" je kompletnu proizvodnju mikro-motora za žaluzine preselila prošle godine iz nemačkog grada Bondorfa u Suboticu. U pogonu "Dunkermotoren"-a u Zoni u Malom Bajmoku zaposleno je oko 40 radnika koji dnevno proizvode stotine mikro-motora.

Gradonačelnik je još jednom naglasio da je bitno da Subotica nastavi kontinuitet politike privlačenja stranih investitora.

On je podsetio da je Suboticu renomirani "Financial Times" svrstao u Top 10 gradova Evrope na osnovu strategije privlačenja investitora.

- Taj status nije osvojen za stalno i zato je jako važno održati kontinuitet koji će biti garant uspeha, uz stalna nova dokazivanja. One lokalne samouprave koje su istrajale na tom putu, uspeh mogu pripisati kontinuitetu. Stoga je važno da Subotica ne promeni svoje prioritete i da ostane dosledna opremanju i širenju ove industrijske zone - rekao je Vučinić.

Prema njegovim rečima, cilj lokalne samouprave i Javnog preduzeća "Privredno-tehnološki parkovi" jeste da se naredna tri meseca završi infrastrukturno opremanje ove zone, kako bi se prešlo na opremanje zona komercijalnih delatnosti – bivše kasarne i poligona koji su otkupljeni od Ministarstva odbrane.

- U drugoj polovini godine razvijaćemo komercijalni sektor u kojem se krije potencijal od 600 do 800 novih radnih mesta. Krajem ove nedelje biće objavljen javni poziv za licitaciju prve parcele - najavio je Vučinić i naglasio da "interesovanje postoji".

Osim otvaranja novih radnih mesta, Vučinić naglašava da će na taj način biti povećana konkurencija u gradu, a samim tim i mogućnost da Subotičani dobiju "što kvalitetniju robu po što nižim cenama".

- Druga faza infrastrukturnog opremanja Privredne zone Mali Bajmok obuhvata postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje saobraćajnica i postavljanje javne rasvete, nakon čega će zona biti 90% infrastrukturno opremljena, rekao je direktor Javnog preduzeća "Privredno–tehnološki parkovi" - Branko Guslov.

Vezane vesti

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;