INFONET-468X60-BANNER

Nemačko-austrijski "WTE Wassertechink" gradi fabriku vode u Zrenjaninu

06.04.2012. | E-kapija

Gradsko veće Zrenjanina dalo je juče saglasnost na sklapanje Ugovora za projektovanje, građenje, finansiranje i upravljanje postrojenjem za prečišćavanja pijaće vode u Zrenjaninu sa nemačko-austrijskom kompanijom "WTE Wassertechnik Gmbh", koja je dala najbolju ponudu na tenderu za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

"WTE Wassertechnik" je jedna od najvećih kompanija za izgradnju ovakvih postrojenja u svetu a posluje na gotovo svim kontinentima. Planirano je da ugovor sa JKP "Vodovod i kanalizacija", predstavnici ove kompanije potpišu u Zrenjaninu polovinom aprila, a da izgradnja farike počne za šest meseci, navedeno je u saopštenju Gradskog veća Zrenjanina.

Izgradnja fabrike vode biće plaćena kreditom na 15 godina a otplata kreće 2015. godine. Ugovorom je predviđena mogućnost prevremene otplate bez posebnih troškova kao i umanjenje ukupne cene ukoliko se, u međuvremenu, obezbede bespovratna sredstva iz predpristupnih fonodva EU koji su nam, sa sticanjem statusa kandidata za članstvo u EU, sada dostupniji.

Tenderski uslovi su propisali da ceo posao ne može biti skuplji od 28 miliona evra, da voda mora da zadovoljava evropske standarde kvaliteta, da postrojenje ne troši više od 55 kilovat sati električne energije, da nema više otpadne vode od 5% ali i da kvalitet te vode bude takav da se može pustiti u kanalizaciju. Izabrani ponuđač, nemačko–austrijska kompanija "WTE Wassertechnik", ponudila je da ceo posao okonča za 25,5 miliona evra uz striktno poštovanje zadatih uslova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;