Pančevo dobilo 600ha za izgradnju severne industrijske zone

04.04.2012. | Tanjug

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović potpisali su 2. aprila ugovor o zajedničkoj izgradnji grudobrana oko strelišta kasarne "Rastko Nemanjić", čime će biti omogućeno da grad koristi za industrijsku gradnju oko 600 hektara zemljišta.

Fotografija - Pančevo

Šutanovac i Martinovićeva su najavili i nove zajedničke aktivnosti vezane za pretvaranje lokalnog doma vojske u kongresni centar.

Gradonačelnica Pančeva je objasnila da je, zahvaljući razumevanju Ministarstva odbrane, rešen veliki problem budući da prema starim zakonima u blizini vojnih kasarni nije bilo dozvoljena gradnja.

Martinović je navela da je zahvaljujući tom ugovoru Pančevo dobilo oko 600 hektara zemlje koji će služiti za izgradnju severne industrijske zone.

Šutanovac je istakao da je sa aspekta Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Pančevo izuzetno važan grad.

Martinović i Šutanovac su najavili i nastavak saradnje na prerastanju lokalnog doma vojske u kongresni centar, koji će zajednički koristiti građani Pančeva i pripadnici VS.

Ministarstvo odbrane je, prema rečima Šutanovca, zainteresovano za saradnju sa Pančevom i u vezi sa obezbeđivanjem stambenih jedinica za potrebe bivših i sadašnjih pripadnika sistema odbrane.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...