INFONET-468X60-BANNER

Novo dekorativno osvetljenje "Pobednika" i Kule Gardoš

23.03.2012. | E-kapija

Dva simbola glavnog grada, vidljiva sa obe "beogradske" reke, ambijentalne celine "Pobednik" i Kula Gardoš dobiće novo dekorativno osvetljenje, piše Beoinfo.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Uprava za energetiku grada Beograda, na predlog Komisije za javno (funkcionalno i dekorativno) osvetljenje grada, pokrenuli su ovaj projekat jer je postojeće dekorativno osvetljenje tih objekata arhitektonski nekompletno, sa zastarelim tehničkim rešenjima, a energetski je neefikasno.

Novo dekorativno osvetljenje ovih ambijentalnih celina predstavljaće kompletno arhitektonsko rešenje sa modernim svetiljkama i reflektorima koji koriste LED izvore i koji će, pored konceptualnog i estetskog unapređenja, omogućiti i znatnu uštedu električne energije.

Postojeća oprema dekorativnog osvetljenja biće reparirana i upotrebljena u druge svrhe.

Tokom protekle godine, dekorativno osvetljenje dobili su Kapetan Mišino zdanje, Zadužbina Ilije M. Kolarca, Igumanova palata i Zemunska gimnazija, kao i Dom Narodne skupštine. Pored ovetljavanja ambijentalne celine "Pobednik" i Kule Gardoš, očekuje se da ovih dana počnu radovi na dekorativnom osvetljavanju Biblioteke grada Beograda.

– Pored ovih objekata, Uprava za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove priprema projektnu dokumentaciju za još desetak objekata u gradu, koji u skoroj budućnosti, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, treba da dobiju dekorativno osvetljenje. Među njima su Narodno pozorište, Muzej Vuka i Dositeja, Filološki fakultet, zgrade Radio Beograda i DIF-a, Dom Vojske Srbije i druge. Na taj način održavamo kontinuitet u osvetljavanju reprezentativnih objekata, čiji će noćni izgled doprineti atraktivnosti Beograda kao turističkog centra regiona – rekao je za Beoinfo Marko Stojanović, direktor Uprave za energetiku.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;