Počela druga faza gradnje sportske hale u Narodnoj bašti u Senti

14.03.2012. | RTV

Počela je druga faza gradnje sportske hale u Narodnoj bašti u Senti, tokom koje će biti izgrađeni zidovi, podignuta krovna prekrivka, a stručnjaci će obaviti i radove na unutrašnjem betoniranju.

U zgradi sa ukupnom površinom od pet hiljada kvadratnih metara svoje će mesto dobiti rukometni, odbojkaški i košarkaški teren, dok će gledalište pak imati ukupno hiljadu sedamsto mesta, saopšteno je iz opštine Senta.

Prva faza izgradnje hale sportova započeta je aprila 2010. a na svečanosti, koja je tim povodom bila upriličena, predsednik pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić je izjavio da je istorijska nepravda to što sve razvijenija, u raznorodnim granama sporta izvanredno uspešna opština, još uvek nema takav objekat, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova, novosadsko preduzeće "Best izgradnja", tada se suočio ne samo sa nepovoljnom ekonomskom situacijom, već i sa burnim vremenskim prilikama.

U poslednjim danima februara, nakon okončanja vanrednog stanja, sve je već bilo spremno za to da izvođač započne drugu fazu izgradnje, koja obuhvata zatvaranje građevine, to jest podizanje zidova, prekrivanje krovišta i izvođenje radova na betoniranju unutrašnjosti.

- U međuvremenu sa velikim snagama radimo na podizanju infrastrukture. Pored gasnih vodova, vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije, kraj sportske hale treba izgraditi i novu trafo-stanicu - rekla je predsednica opštine Senta Aniko Širkova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...