Počela druga faza gradnje sportske hale u Narodnoj bašti u Senti

14.03.2012. | RTV

Počela je druga faza gradnje sportske hale u Narodnoj bašti u Senti, tokom koje će biti izgrađeni zidovi, podignuta krovna prekrivka, a stručnjaci će obaviti i radove na unutrašnjem betoniranju.

U zgradi sa ukupnom površinom od pet hiljada kvadratnih metara svoje će mesto dobiti rukometni, odbojkaški i košarkaški teren, dok će gledalište pak imati ukupno hiljadu sedamsto mesta, saopšteno je iz opštine Senta.

Prva faza izgradnje hale sportova započeta je aprila 2010. a na svečanosti, koja je tim povodom bila upriličena, predsednik pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić je izjavio da je istorijska nepravda to što sve razvijenija, u raznorodnim granama sporta izvanredno uspešna opština, još uvek nema takav objekat, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova, novosadsko preduzeće "Best izgradnja", tada se suočio ne samo sa nepovoljnom ekonomskom situacijom, već i sa burnim vremenskim prilikama.

U poslednjim danima februara, nakon okončanja vanrednog stanja, sve je već bilo spremno za to da izvođač započne drugu fazu izgradnje, koja obuhvata zatvaranje građevine, to jest podizanje zidova, prekrivanje krovišta i izvođenje radova na betoniranju unutrašnjosti.

- U međuvremenu sa velikim snagama radimo na podizanju infrastrukture. Pored gasnih vodova, vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije, kraj sportske hale treba izgraditi i novu trafo-stanicu - rekla je predsednica opštine Senta Aniko Širkova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...