INFONET-468X60-BANNER

Otvorena Hala sportova u Padinskoj skeli

09.03.2012. | E-kapija

Padinska skela juče je dobila Halu sportova, a svečanom otvaranju prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik opštine Palilula Danilo Bašić.

Padinska skela je naselje sa veoma malo sadržaja namenjenih mlađoj populaciji, što je bio jedan od osnovnih motiva da se baš u ovom naselju izgradi sportska hala. U objektima ovakvog tipa i njihovim pravilnim korišćenjem mladi ljudi će, baveći se sportom, na kvalitetniji način provoditi svoje slobodno vreme.

Gradonačelnik Dragan Đilas je pred više od hiljadu građana izrazio zadovoljtvo što je tako veliki broj žitelja ovog dela grada došao da podrži taj projekat, ali, kako je rekao, ujedno i projekat izgradnje "trećeg Beograda", pred kojim je ogromna perspektiva u budućnosti.

– Građani Padinske skele, a pre svega deca zaslužuju ovakvu halu u kojoj će imati priliku da se bave sportom i tako na zdrav način provode svoje slobodno vreme. Pored toga ovaj deo grada ima veliku perspektivu. Napravićemo most Zemu-Borča koji će ga povezati sa ostalim delovima grada, a krenuli smo i sa restruktuiranjem PKB-a i od te kompanije napravili ono što je nekada bila, jedna od najrespektabilnijih u Srbiji – rekao je Đilas.

Danilo Bašić je izrazio nadu da će građani Padinske skele maksmimalno koristiti kapacitet nove hale, pre svega mališani iz ovog dela grada i na taj način pravilno se razvijati baveći se sportom.

Ukupna površina hale je 2.800 kvadratnih metara i sastoji se iz jedne velike i dve manje sale. Velika sala poseduje tribine za oko 600 gledalaca i predviđena je za dvoranske sportove, kao što su mali fudbal, košarka, odbojka, rukomet i tenis. U jednoj od manjih sala nalazi se teretana, dok je druga predviđena za borilačke sportove, gimnastiku i ples. Sve sale su opremljene zasebnim svlačionicama, mokrim čvorovima, toaletima i tuš kabinama. Hala poseduje i savremene sisteme za ventilaciju i klimatizaciju.

Otvaranje hale sportova pratio je kulturno umetnički program, prikazan je film o izgradnji mosta Zemun-Borča, a građani Padinske skele imali su priliku da se izjasne o tome koje ime će nositi ovaj sportski objekat. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici grada, opštine i komunalnih preduzeća.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;