U martu dva međunarodna seminara o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu

07.03.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Na svetski dan energetske efikasnosti, 5. marta, kompanije „Xella Srbija“ i „Xella BIH“, najavile su niz seminara i edukacija iz oblasti energetske efikasnosti u građevinarstvu i izgradnji zgrada.

Prvi međunarodni simpozijum o energetskoj efikasnosti će biti održan danas, 7. marta u Sarajevu, na temu „Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu“. Na ovom simpozijumu će se okupiti stručnjaci iz regiona i Evrope.

U četvrtak, 15. marta u Inženjerskoj komori Srbije u Beogradu biće održan seminar pod nazivom „Savremeni trendovi u energetski efikasnoj gradnji“.

Kompanija Xella, proizvođač Ytong termoblokova za zidanje, organizuje ove skupove sa ciljem da se stručna i šira javnost upozna sa važnošću energetske efikasnosti u izgradnji zgrada i značaju smanjenja potrošnje energije.

Ovi seminari će ukazati na apsolutnu neophodnost sveobuhvatne uštede energije kao i na to da napori koji se ulažu u energetski efikasne zgrade moraju ići ruku pod ruku sa korišćenjem proizvoda koji imaju smanjen uticaj na životnu okolinu, štede energiju, obezbeđuju zdrav i prijatan životni i radni prostor.

Na seminaru u Beogradu, prvenstveno namenjenom članovima Inženjerske komore Srbije, će predavač biti Torsten Schoch iz Nemačke, član mnogobrojnih evropskih odbora za donošenje i usklađivanje normativa na polju energetske efikasnosti.

Na simpozijumu u Sarajevu će između ostalih učestvovati i Johannes Kislinger iz Austrije, predsedavajući Upravnog odbora IG Passivhaus Österreich, jedan od najvećih eksperata na polju energetske efikasnosti.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...