BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Gradnja tunela kroz Frušku goru počinje do kraja godine

05.03.2012. | B92

Iako se o tunelu kroz Frušku goru priča već decenijama, čini se da će ove godine biti i konkretnih koraka.

Smešten u podnožju Fruške gore, Irig je sve osim mirne opštine. Svako četvrto vozilo u ovoj krivini je kamion. Meštani su pre nekoliko godina čak blokirali saobraćaj u znak protesta jer kroz ovo mesto u toku samo jednog dana prođe oko 12 hiljada vozila.

Građani u Irigu žale se i na buku koja ih ometa u toku noći.

"Uveče legneš, a on zadrma celu kuću, onaj pleh se trese, mislim da se ruši ceo Irig, šta drugo da vam pričam" , kaže jedna od stanovnica Iriga.

Situacija je još gora na putu kroz Frušku goru jer kolone kamiona znatno usporavaju saobraćaj. Svi ovi kamioni u jednom trenutku završe u Irigu i okolnim mestima. Jedino rešenje je dugo očekivana obilaznica i obećani tunel kroz Frušku goru.

- Strpljenje građana Iriga je pri kraju, to moram da poručim i ako se nešto ne promeni i ne desi u narednih nekoliko meseci, verujem da će građani ponovo izaći na ulice i puteve. U tome će svakako imati i moju podršku - kaže Vladimir Petrović, predsednik opštine Irig.

Ako je verovati planovima, neće biti razloga za nove blokade. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine ovih dana pristupa izradi idejnog projekta i to će trajati tri meseca.

- Ja bih 2012. godinu odredio kao godinu izrade projektno tehničke dokumentacije i godinu pronalaženja strateškog partnera. Dakle, neka ova 2012. godina bude vezana za Frušku goru, pre kraj godine ćemo započeti i značajne, vidljive radove - Nebojša Malenković, v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja.

Tunel kroz Frušku goru je najskuplji deo budućeg poluatuoputa kroz Vojvodinu. To će svakako poboljšati infrastrukturu i učiniti pokrajinu atraktivom za investicije. Još uvek nije poznato koliko će tunel i koštati ali će sigurno za nekoliko godina meštanima vratiti miran san.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;