INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Italijani otvaraju fabriku peleta od drveta vrednu 4 miliona evra

28.02.2012. | Tanjug

Italijanska kompanija "Paci&Pagliari" otvoriće u Svilajncu fabriku za proizvodnju peleta od drveta, u kojoj će zaposliti 50 radnika, a vrednost investicije je veća od 4 miliona evra.

Ugovor o investiciji potpisali su juče u gradu Pezaru predsednik kompanije Patrisio Pači i, u ime Skupštine opštine Svilajnac, zamenik predsednika opštine Predrag Milanović.

Italijanska kompanija će u Svilajncu proizvoditi 30.000 do 50.000 tona peleta godišnje, namenjenih uglavnom evropskom tržištu.

- Opština je obezbedila sve dozvole i uslove koje je tražio italijanski investitor i očekujemo da proizvodnja počne do kraja godine - izjavio je telefonom Tanjugu Milanović.

- Obavezali smo se da italijanskom ivestitoru obezbedimo svu logistiku Vlade Srbije, i mi smo to ispunili - dodao je Milanović i podsetio da je to prva investicija Italijana u Svilajncu i šesta iz Evropske unije.

Projekt se odnosi na izgradnju infrastrukture i montažu opreme, a italijanski investitor se odlučio za Svilajnac zbog uslova koje su im ponudili ova opština i država Srbija, ali i zbog kvalitetnog drveta koje ima Srbija.

"Paci&Pagliari" je poznata italijanska kompanija koja je više od 25 godina prisutna na tržištu Evropske unije u oblasti zoo tehnike, organske proizvodnje stočne hrane, sena i lekovitog bilja.

Milanović je dodao da će delegacija Svilajnca u Ambasadi Srbije u Rimu danas održati prezentaciju opštine za potencijalne investitore iz Italije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;