INFONET-468X60-BANNER

Novo ruho Doma zdravlja "Rakovica"

28.02.2012. | E-kapija

Kompletna adaptacija potkrovlja u Domu zdravlja "Rakovica" u Ulici kraljice Jelene 11 privodi se kraju. Grad Beograd je obezbedio sredstva, pa je na ovom domu zdravlja najpre postavljen kosi krov i ugrađeni su PVC prozori i vrata, dok se na adaptaciji potkrovlja druge zgrade na broju 22 uveliko radi.

– Radovi bi trebalo da budu gotovi za mesec dana i Rakovičani će na gotovo 600 kvadratnih metara dobiti najmodernije opremljen prostor za pružanje zdravstvenih usluga – kaže za Beoinfo direktorka ove zdravstvene ustanove dr Tanja Đukić Janković.

Ona dodaje da su kvalitet i uslovi rada, kao i zdravstvena zaštita pacijenata, ovim radovima znatno unapređeni, podsećajući da u ovom domu zdravlja stolarija nije menjana od 1957. godine, kada je objekat izgrađen.

– Prozori su se zatvarali rajberom, a pojedini nisu mogli ni da se otvore. Objekat u kome se nalaze predškolski i školski dispanzer, dispanzer za žene i stomatologija imao je ravan krov, a oluk je bio u zidu, pa je voda neprestano prodirala unutra i kvasila električne instalacije. Sada je postavljen kosi krov sa kompletnom termoizolacijom, a stavljeni su i oluci. Upravo je veliki sneg ove zime pokazao da je urađena prava stvar – sneg postepeno klizi sa krova, a zbog novih vrata i prozora sada je prostor znatno zagrejaniji – kaže dr Tanja Đukić Janković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;