INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obilaznica od Batajnice do Kružnog puta biće završena do maja

27.02.2012. | Tanjug

Obilaznica oko Beograda od Batajnice do Kružnog puta biće završena do maja, najavili su u nedelju (26. februara 2012. godine) ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Oni su, obilazeći radove na izgradnji mosta "13" preko Kijevskog potoka, na deonici od petlje Orlovača do tunela Straževica, istakli da će od maja saobraćaj u glavnom gradu biti rastećen u velikoj meri i pohvalili građevinare koji su tokom prethodnog perioda radili i na veoma niskim temperaturama.

Antić je rekao novinarima da ništa od obilaznice i Koridora 10 ne bi bilo da resorni ministar "sa svojim rokovima i energijom nije požurivao radove", a Mrkonjić je naglasio da je obilaznica, koja je deo Koridora 10, zajednički projekat Republike Srbije i Grada Beograda i da je sadašnje "gradsko rukovodstvo jedno od najboljih koje je Beograd ikad imao".

On je kazao da se trenutno na obilaznici gradi petlja Batajnica, deo od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do Kružnog puta, koji povezuje obilaznicu sa Bubanj Potokom.

- Od maja će teški saobraćaj biti izmešten iz Beograda - rekao je Antić i podsetio da obilaznicom trenutno dnevno prolazi oko 15.000 vozila, od čega su 3.000 teški kamioni.

- Već sada možemo da kažemo da je odluka o izgradnji obilaznice bila pun pogodak - dodao je on.

Ministar Mrkonjić rekao je i da su za sve nedostajuće delove Koridora 10 kroz Srbiju raspisani tenderi, ističući da će ova godina biti udarna za nastavak izgradnje tog koridora i da se očekuje završetak još oko 130 kilometara autoputa.

Komentarišući najavu Bugarske da će do kraja 2014. izgraditi brzi put od Sofije do Kalotine na granici sa Srbijom, Mrkonjić je kazao da ćemo pre Bugara završiti putni Koridor 10, kao i da ćemo izgradnjom istočnog kraka prema Bugarskoj moći da ostvarimo dodatnih oko 100 miliona evra godišnje od tranzita kamiona.

Direktor sektora za mostove u firmi "MBA Miljković" Radoslav Uskoković je kazao da radovi na izgradnji mosta "13" napreduju odlično i da će izgradnja i preostala dva mosta na toj deonici do tunela Straževica biti završeni do kraja aprila.

Na trasi od Ibarske magistrale do Straževice u toku su radovi na izgradnji tri velika mosta - most "13" preko Kijevskog potoka dužine 555 metara, most "14" dužine 73 metra i most "15" preko Topčiderske doline u dužini od 661 metar, kao i trasa između mostova u dužini od 3,8 kilometara.

U okviru petlje Batajnica planirana je izgradnja dva vijadukta od po jedan i po kilometar, kao produžetak autoputa od Novog Sada prema Dobanovcima. Konstrukcija se sastoji od levog i desnog mosta sa po dve prilazne rampe, a svaki od mostova se sastoji od četiri razdvojene konstrukcije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;