INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zeleno svetlo za banju u Bečeju

23.02.2012. | Dnevnik

Prva tačka dnevnog reda zasedanja Supštine opštine Bečej privukla je najveću pažnju odbornika. U pitanju je bilo donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na "Joint Venture Ugovor" i Ugovor članova između opštine Bečej i investitora, mađarske firme "Aquaprofit" iz Budimpešte, radi osnivanja zajedničkog Privrednog društva Turističko-rekreativnog centra bečejske opštine "VitalSpa".

Slika - Budući izgled banjskog kompleksa

Nekoliko odbornika postavilo je pitanja, a predstavnik pravno-konsultantske kuće Miloš Subakov je na svako odgovorio.

- Ovim ugovorom obezbedili smo se na maksimalno moguć način od bilo kakvih, eventualnih, neprijatnosti. Posle usvajanja ovog dokumenta, predstoji proces prikupljanja sredstava, a onda kreće i realizacija. Konkretno, do 30. septembra ove godine trebalo bi da se stvore finansijski preduslovi, a ako kojim slučajem, i pored sadašnje podrške pokrajinskih struktura i državnih institucija i banaka susedne Republike Mađarske, ne budu obezbeđena sredstva, to znači da nema ni realizacije projekta. Bude li sve kako treba, a činimo sve da tako bude, onda bi po zatvaranju finansijske konstrukcije tokom 24 meseca trajala izgradnja kompletnog projekta - siže je onoga što je odbornicima prezentirao Miloš Subakov.

Na kraju rasprave po ovom pitanju predsednik opštine Bečej Peter Knezi je istakao činjenicu da je aktuelna vladajuća koalicija od početka svog rada 2008. godine insistirala na toma da Bečej dobije status banjskog grada. Višegodišnji rad se isplatio i valja iskoristiti podršku koju čitava investicija ima i u ovdašnjim i u mađarskim političkim krugovima, pogotovo što velika većina kapitala za realizaciju projekta dolazi, upravo, iz Mađarske.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;