INFONET-468X60-BANNER

Uskoro izgradnja nove zdravstvene stanice i školskog dispanzera u Kragujevcu

24.01.2012. | E-kapija

Najzad su ispunjeni svi neophodni uslovi da se krene u postupak izgradnje zdravstvene stanice broj 4 i školskog dispanzera na lokaciji Dispanzera za žene u ulici Svetozara Markovića u Kragujevcu.

Slika - Kragujevac

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na sprovođenje postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju ova dva objekta, koji će prema glavnom projektu koji je izradila Direkcija za urbanizam, biti pod istim krovom, površine 1.050 kvadratnih metara, sa dva ulaza.

Kako je rekao član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević, procenjena vrednost je oko 60 miliona dinara bez PDV-a a radovi, nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača, trebalo bi da počnu oko 20-og marta, jer postupak izbora traje oko dva meseca. Vasiljević je podsetio da je dosta vremena proteklo u pronalaženju adekvatne lokacije u centru grada koja je morala da zadovolji mnoge standarde od saobraćaja do zdravstvenih elementa. Izgradnjom zdravstvene broj 4 biće olakšano lečenje pacijenta u primarnoj zdravstvenoj zaštiti iz užeg centra Grada a preseljenjem Školskog dispanzera biće oslobođen značajan prostor za rad Kliničkom centru.

Članovi Gradskog veća su, na zahtev Druge gimnazije, doneli zaključak o učešću Grada u finansiranju završetka objekta fiskulturne sale u ovoj školi. Gradonačelnik Veroljub Stevanović podsetio je da je Grad kompletno finansirao izgradnju ovog sportskog objekta sa oko 109 miliona dinara ali pošto je ostao nezavršen podrumski prostor, za fiskulturnu salu nije izdata upotrebna dozvola, niti je izvršen tehnički prijem objekta.

- Mi ćemo izaći u susret zahtevu Druge gimnazije i finansiraćemo radove na završetku objekta fiskulturne sale. To znači da će u podrumskom delu, sredstvima grada u iznosu od oko 27 miliona dinara, koja su obezbeđena u budžetu, biti izgrađeno najsavremenije strelište za malokalibarsku pušku i kuglana, koje će biti u vlasništvu Grada a cilj nam je da radove završimo do 6. maja i da nakon toga bude izvršen tehnički prijem i izdata upotrebna dozvola za ceo objekat - rekao je Stevanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;