U maju 2012. novo obdanište u Elemiru

20.01.2012. | Dnevnik

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Branislav Knežević položili su kamen temeljac za novi objekat Predškolske ustanove u Elemiru.

Izgradnja elemirskog vrtića, po rečima Mihajlova, jedan je od mnogobrojnih projekata koje sprovodi lokalna samouprava, i koji su u toku.

- Vrednost ovih radova je 7,6 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta grada. Vrtić će biti na površini od 165 kvadratnih metara, obezbediće prostor za 70-toro dece, koja će u tri smene pohađati obdanište. Očekujemo da će objekat biti gotov u roku od četiri meseca – rekao je Mihajlov.

Investitor je Direkcija za izgradnju i uređenje grada koja je sprovela javnu nabavku i obezbedila dokumentaciju i dozvole za gradnju. Izvođač radova je preduzeće "Mont".

-Rok za gradnju je dosta komotan i očekujemo da uz povoljne vremenske prilike posao bude završen i pre roka – poručio je direktor Direkcije Branislav Knežević.

Direktor Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" u Elemiru Damir Mihajlov naglasio je da lokalna samouprava uvek izlazi u susret potrebama ove obrazovne ustanove.

- U Elemiru je već u funkciji jedan objekat predškolske ustanove, ali nedovoljnog je kapaciteta. Zbog toga je gradnja novog vrtića pravi potez – ocenio je direktor škole, i podsetio da je grad pomogao i prilikom zamene prozora na školskom objektu, kao i u brojnim drugim projektima.

U postojećoj Predškolskoj ustanovi u Elemiru, inače, sada je 70 dece, uzrasta od četiri i pet godina. Proširenjem kapaciteta će se stvoriti uslovi za obuhvat i mlađih od tog uzrasta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...