U maju 2012. novo obdanište u Elemiru

20.01.2012. | Dnevnik

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Branislav Knežević položili su kamen temeljac za novi objekat Predškolske ustanove u Elemiru.

Izgradnja elemirskog vrtića, po rečima Mihajlova, jedan je od mnogobrojnih projekata koje sprovodi lokalna samouprava, i koji su u toku.

- Vrednost ovih radova je 7,6 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta grada. Vrtić će biti na površini od 165 kvadratnih metara, obezbediće prostor za 70-toro dece, koja će u tri smene pohađati obdanište. Očekujemo da će objekat biti gotov u roku od četiri meseca – rekao je Mihajlov.

Investitor je Direkcija za izgradnju i uređenje grada koja je sprovela javnu nabavku i obezbedila dokumentaciju i dozvole za gradnju. Izvođač radova je preduzeće "Mont".

-Rok za gradnju je dosta komotan i očekujemo da uz povoljne vremenske prilike posao bude završen i pre roka – poručio je direktor Direkcije Branislav Knežević.

Direktor Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" u Elemiru Damir Mihajlov naglasio je da lokalna samouprava uvek izlazi u susret potrebama ove obrazovne ustanove.

- U Elemiru je već u funkciji jedan objekat predškolske ustanove, ali nedovoljnog je kapaciteta. Zbog toga je gradnja novog vrtića pravi potez – ocenio je direktor škole, i podsetio da je grad pomogao i prilikom zamene prozora na školskom objektu, kao i u brojnim drugim projektima.

U postojećoj Predškolskoj ustanovi u Elemiru, inače, sada je 70 dece, uzrasta od četiri i pet godina. Proširenjem kapaciteta će se stvoriti uslovi za obuhvat i mlađih od tog uzrasta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...