INFONET-468X60-BANNER

Za gradnju autoputa Grdelica-Vladičin Han 25 ponuda

17.01.2012. | Tanjug

Na tender za izgradnju dela autoputa između Grdelice i Vladičinog Hana u dužini oko 13,5 km, na Koridoru 10, stiglo je 25 ponuda iz 13 zemalja, a radovi bi mogli da počnu krajem maja, objavljeno je juče u Vladi Srbije.

Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić izjavio je na otvaranju tehničkog dela ponuda za ukupno četiri lota - manjih deonica, čija će se izgradnja finansirati iz kredita Evropske investicione banke, da će posao biti dodeljen firmama koje budu ponudile najnižu cenu.

Tender se realizuje po procedurama Svetske banke, a ponude su dostavile firme i konzorcijumi iz Bugarske, Italije, Češke, Kine, Grčke, Hrvatske, Austrije, Španije, Nemačke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Od domaćih firmi ponude su dale firme "Energoprojekt - Niskogradnja", "Ratko Mitrović - Niskogradnja", "MBA Miljković" i "Putevi Užice", a iz Kine je stigla ponuda od poznate velike firme "Sinohidro Corporation Limited".

Prvi lot je za izgradnju autoputa od Grdelice do tunela Predajane ukupne dužine šest kilometara i obuhvata otvorenu trasu, osam mostova i nadvožnjak.

Drugi lot je od tunela Predajane do Caričine Doline dužine 4,6 kilometara i obuhvata gradnju otvorene trase, osam mostova, dva nadvožnjaka i petlju Predajane. Za ta dva lota je rok za izgradnju 720 dana.

Treći lot je izgradnja tunela Predajane dužine oko 1.100 metara, a četvrti je tunel Manajle dužine 1.800 m, koji se nalazi između Caričine Doline i Vladičinog Hana.

Za treći i četvrti lot rok za izvođenje radova je 900 dana.

- Oko mesec dana će nam biti potrebno za evaluaciju ponuda, a otvaranje finansijskog dela će biti krajem februara ili početkom marta - rekao je za Tanjug tehnički direktor "Koridora Srbije" Goran Petrović dodajući da bi ugovor mogao da bude potpisan krajem aprila, a radovi da počnu već krajem maja.

On je kazao da je ostalo još da se raspiše tender za dva lota od Caričine Doline do tunela Manajle i od tog tunela do Vladičinog Hana, kao i od Srpske Kuće do Levosoja.

- Ovako veliki broj ponuda govori da je velika ekonomska kriza i da se u zemljama regiona i šire veoma malo gradi u oblasti infrastrukture, pa je dosta građevinskih firmi zainteresovano za izgradnju Koridora 10 kroz Srbiju - istakao je Petrović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;