INFONET-468X60-BANNER

U 2012. godini nove transferne stanice i reciklažna dvorišta u Beogradu

11.01.2012. | E-kapija

JKP "Gradska čistoća" je u 2011. godini započela niz novih projekata, kako bi prestonica bila čistija i urednija, a trend uvođenja novih tehnologija nastaviće se i tokom ove godine.

– U planu nam je da otvorimo dve transferne stanice. U njima će se sakupljati otpad iz kojeg će se odvajati deo za reciklažu. Ostatak će biti prevožen na deponiju Vinča. Uz ovakvu organizaciju, uštedećemo dosta novca na troškovima transporta, a ono što uštedimo, vratićemo Beograđanima projektima koji će još više doprineti čistoći grada – kaže Aleksandar Stamenković, direktor beogradske "Gradske čistoće".

On je dodao da se planira i izgradnja još dva reciklažna dvorišta, kao i postavljanje đubrijera sa novim dizajnom na manje od 50 metara, kako građani ne bi imali opravdanje da bacaju papiriće i drugi otpad na pločnike. "Čistoća" će obezbeđivati i džakove za šut, koji će ekipe ovog preduzeća i odnositi.

– Projekti pokrenuti prošle godine pokazali su se kao veoma dobri, tako da će naše mobilne ekipe nastaviti da po prijavi građana odlaze u razne delove grada i da sređuju međublokovske prostore. Proširiće se mreža podzemnih kontejnera, zahvaljujući mašinama za uklanjanje žvakaćih guma očistićemo pločnike širom Beograda, a akcija "Eko-kesa" obuhvatiće čitav grad – najavljuje Stamenković, podsećajući da će "Gradska čistoća" nastaviti sa besplatnim čišćenjem septičkih jama jednom godišnje, podelom kanti od 240 litara u naseljima sa individualno-porodičnom izgradnjom, kao i sa tradicionalnim odnošenjem kabastog smeća svakog prvog vikenda u mesecu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;