INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

U 2012. godini nove transferne stanice i reciklažna dvorišta u Beogradu

11.01.2012. | E-kapija

JKP "Gradska čistoća" je u 2011. godini započela niz novih projekata, kako bi prestonica bila čistija i urednija, a trend uvođenja novih tehnologija nastaviće se i tokom ove godine.

– U planu nam je da otvorimo dve transferne stanice. U njima će se sakupljati otpad iz kojeg će se odvajati deo za reciklažu. Ostatak će biti prevožen na deponiju Vinča. Uz ovakvu organizaciju, uštedećemo dosta novca na troškovima transporta, a ono što uštedimo, vratićemo Beograđanima projektima koji će još više doprineti čistoći grada – kaže Aleksandar Stamenković, direktor beogradske "Gradske čistoće".

On je dodao da se planira i izgradnja još dva reciklažna dvorišta, kao i postavljanje đubrijera sa novim dizajnom na manje od 50 metara, kako građani ne bi imali opravdanje da bacaju papiriće i drugi otpad na pločnike. "Čistoća" će obezbeđivati i džakove za šut, koji će ekipe ovog preduzeća i odnositi.

– Projekti pokrenuti prošle godine pokazali su se kao veoma dobri, tako da će naše mobilne ekipe nastaviti da po prijavi građana odlaze u razne delove grada i da sređuju međublokovske prostore. Proširiće se mreža podzemnih kontejnera, zahvaljujući mašinama za uklanjanje žvakaćih guma očistićemo pločnike širom Beograda, a akcija "Eko-kesa" obuhvatiće čitav grad – najavljuje Stamenković, podsećajući da će "Gradska čistoća" nastaviti sa besplatnim čišćenjem septičkih jama jednom godišnje, podelom kanti od 240 litara u naseljima sa individualno-porodičnom izgradnjom, kao i sa tradicionalnim odnošenjem kabastog smeća svakog prvog vikenda u mesecu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;