INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sistem za učenje na daljinu u oblasti zavarivanja

16.12.2011. | E-kapija

U Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, u prisustvu partnera iz zemlje i regiona, predstavnika Regionalne razvojne agencije Podunavsko-Braničevskog regiona i predstavnika Regionalne privredne komore Požarevca, uspešno je održana prva e-learning radionica iz projekta W-tech, koji finansira Evropska unija kroz program RSEDP2. Tom prilikom predstavljen je sistem za učenje na daljinu u oblasti zavarivanja, saopštio je Institut Goša.

E-učionicu Instituta Goša predstavila je inženjerka Suzana Linić, a prezentaciju IQSim simulatora u zavarivanju održao je Luboš Mraz, jedan od trojice partnera iz Norveške. Metode treninga kroz aktivnosti prisutnima je predstavio Karl Arne, dok je korišćenje metoda za učenje i trening na daljinu pomoću programa za upravljanje sadržajima za Learning Manager Systems prezentirao Rodžer Berg iz Norveške.

Partneri iz Norveške i učesnici u radionici imali su prilike da posete i laboratorije Instituta Goša. Posetioci su bili posebno zainteresovani za rad mehaničko-metalografske laboratorije i Međunarodnog centra za obuku zavarivača i kadra u zavarivanju, navedeno je u saopštenju Instituta.

U Institutu Goša trenutno je dvadeset mladih inženjera iz čitave Srbije, koji obavljaju praktičnu nastavu u Centru, a koja je sastavni deo Kursa za međunarodne inženjere i tehnologe. Kurs za međunarodne inženjere i tehnologe započeo je teorijskim delom nastave 31. oktobra u Institutu Goša u Beogradu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;