INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dodeljena nagrada "Petar Damjanović"

16.12.2011. | E-kapija

Kompanija OSA Računarski inženjering, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, petu godinu zaredom dodelila je nagradu Petar Damjanović, za najbolji rad iz oblasti izrade mašina i uređaja programskim paketom Autodesk Inventor. Dobitnik ovogodišnje nagrade, koja iznosi 1.000 evra, jeste Aleksandar Milovanović, student Mašinskog fakulteta u Beogradu za rad SUS motor – motorcikl, saopštila je OSA Računarski inženjering.

Nagrada je ustanovljena kako bi promovisala nove tehnologije, a pravo učešća na ovogodišnjem konkursu imali su studenti mašinskih fakulteta i visokih strukovnih škola Srbije, dok će sledeće godine konkurs obuhvatiti i studente iz Slovenije i Hrvatske.

"Ova godina je za kompaniju OSA Računarski inženjering posebno bitna. Tržište se za nas proširilo, dobili smo distribuciju na novim teritorijama, i to u Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji. Otvorili smo i dve nove firme u Hrvatskoj i Sloveniji, i želja nam je da se konkurs Petar Damjanović digne na viši nivo održavanjem istog i u ove dve zemlje", rekao je Željko Tomić, direktor kompanije OSA računarski inženjering.

Nagrada Petar Damjanović dodeljuje se od 2007. godine studentima koji na najbolji način povežu idejno rešenje sa mogućnošću njegove realizacije u programu Autodesk Inventor, kako bi se konkurentan proizvod plasirao na tržište u najkraćem roku. Autodesk Inventor namenjen je radu sa izuzetno složenim sklopovima, a tehnička dokumentacija se dobija automatskim kreiranjem željenih projekcija modelovanog dela ili sklopa.

Prošle godine, osim dodele nagrada, kompanija OSA Računarski inženjering tehnički je opremila i Autodesk računarsku učionicu na Mašinskom fakultetu u Beogradu, kako bi pomogla budućim mašinskim inženjerima da savladaju standarde 3D CAD projektovanja.

Konkurs i nagrada Petar Damjanović nose ime po jedom od osnivača kompanije OSA Računarski inženjering koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, a radio je i na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

Povezan tekst:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;