INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavak izgradnje pruge Valjevo - Loznica

28.11.2011. | E-kapija

U narednih mesec dana biće nastavljeni radovi na izgradnji pruge Valjevo - Loznica, a dogovori sa ruskom stranom oko organizacije posla i realizacije kredita od 800 miliona dolara će biti završeni u narednih 15 dana, izjavio je u Valjevu Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu i energetiku.

On je najavio i da će u decembru na Divčibarama biti održan sastanak sa predstavnicima svih gradova i opština iz zapadne Srbije, kojima gravitiraju projekti za izgradnju koridora i pruge Valjevo - Loznica, kao i političkih i privrednih organizacija. Oni će tom prilikom izneti svoje programe i planove, ali i dobiti odgovore na pitanja koja se odnose na realizaciju izgradnje Koridora 11, kazao je ministar, nakon što je u Valjevu, okolnim selima i naseljima, obišao i predao na korišćenje nekoliko kilometara novoizgrađenih i popravljenih puteva.

Mrkonjić je istakao da Vlada Srbije i Ministarstvo na ovaj način najbolje pokazuju da im je, pored izgradnje koridora, koji su značajni za celu Srbiju, veoma stalo i do toga da se izrade i saobraćajnice širom Srbije koje će, kao ove u Valjevu, poboljšati uslove života i rada građana u ovim mestima.

On je dodao da Valjevo po svojim mogućnostima predstavlja jedan od najznačajnijih centara u Srbiji i da zaslužuje još veću podršku za njegov brži razvoj.

Novinarima se nakon obilaska pruge u izgradnji Valjevo-Loznica obratio i Milovan Marković, generalni direktor Železnica Srbije naglašavajući da su vlada, ministarstvo i to javno preduzeće učinili sve da dođe do realizacije ovog projekta vrednog 260 miliona evra. On je dodao da će generalni izvođači biti ruske građevinske kompanije koje u ovom poslu imaju veliko iskustvo, ali je jedan od uslova srpske strane bio da budu angažovane i srpske kompanije, među kojima i one iz Valjeva.

"Inače, na pruzi Valjevo-Loznica ima 19 tunela u ukupnoj dužini 10km i mnogi od njih su već završeni ili je njihova izgradnja započela. Pruga će biti jednokolosečna, elektrificirana za brzinu od 120km/h, sa potpuno centralizovanom kontrolom saobraćaja, i to je najmodernija pruga koja se gradi u Evropi", objasnio je Marković.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;