Najskuplje nekretnine Beograda

22.11.2011. | 24 sata

Stambeni kvadrati na Dedinju, Senjaku i Vračaru još uvek su najcenjeniji, ali u poslednje vreme ozbiljnu konkurenciju u ceni dobili su i u Novom Beogradu i nekim drugim delovima grada gde se kvadrati u luksuznim stambenim zgradama prodaju i za po 4.500 evra.


Panorama, Beograd


Blok 11 a, Novi Beograd

Danas se kvalitetna gradnja, prestižna lokacija i stambeni kompleksi koji svojim stanarima donose najviši stepen udobnosti plaćaju i nekoliko hiljada evra po kvadratu.

Poslednjih godina došlo je do razvoja kondominijuma, stambenih kompleksa sa zajedničkim prostorijama poput hotela, koji su svojom savremenom arhitekturom i kvalitetnim unutrašnjim opremanjem podigli životni standard u njima na svetski nivo.

"Građani koji imaju novca, danas za taj novac traže najviše što mogu da dobiju, a investitori se utrkuju koji će prvi to da im obezbedi. Tako su nastali luksuzni stambeni kompleksi na Dedinju, u Novom Beogradu, na Zvezdari, gde cena kvadrata ide i do 4.500 evra", kažu u jednoj beogradskoj agenciji za nekretnine.

Postoje vlasnici stambenih kompleksa koji kvadrat procene na šest, pa i sedam hiljada evra, ali takav se u Beogradu retko proda. "Najskuplji stanovi koji su našli kupca su dva stana od po 200m2 u Moravskoj ulici, u kompleksu Oaza, na Zvezdari, koji su prodati po ceni od 4.500 evra po kvadratu. To je veliki novac, ali za njega se ne dobija samo stan, nego i zajedničke prostorije, parking, recepcija, portir, bazen, vrhunski protivprovalni i protivpožarni sistem, kao i najsavremenija tehnička oprema u stanu", agent za nekretnine objašnjava za dnevni list 24 sata.

Posle stambenog kompleksa Oaza, među skupljim kvadratima su i stanovi na Dedinju, u projektima Panorama i Kapoto build u kojima se cena kvadrata kreće oko 3.500 evra. Ista cena od 3.500 kvadrata je i u kompleksu Maksima centar, nadomak Dunavskog keja u Bloku 11a u Novom Beogradu, gde će stanove imati i političari Mlađan Dinkić i Toma Nikolić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...