PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

USCO deo poslovanja prenosi u Trstenik

20.10.2011. | Economy

Delegacija trsteničkog preduzeća Prva petoletka bila je sa predstavnicima Vlade Srbije i Direkcije za izgradnju Trstenika u Italiji gde su obišli USCO iz Modene, jednu od vodećih kompanija u proizvodnji i distribuciji rezervnih delova za velike mašine namenjenih građevinskoj industriji.

Delegacija preduzeća Prva petoletka razgovarala je sa vlasnicima kompanije USCO o mogućnostima da svoj proizvodni pogon stacionira u okviru ove srpske kompanije.

Kompanija USCO zainteresovana je da u halu Mikroelektronike u Trsteniku preseli svoj pogon kako bi, prema rečima predstavnika Prve petoletke, deo poslovanja prenela u Srbiju. USCO bi onda zaposlio nove radnike, instalirao nove mašine i opremu i rekonstruisao halu prema svojim potrebama. Planirana proizvodnja u potpunosti bi bila namenjena izvozu. Proizvodi izrađeni u Srbiji nosili bi obeležje Made in Serbia, a kompanija USCO ima nameru da u Agenciji za privredne registre izvrši registraciju nove firme sa sedištem u Trsteniku.

"Kompanija USCO zainteresovana je za realizaciju proizvodnje na dug rok, tako da postoji mogućnost proširenja kapaciteta i proizvodnje nakon nekoliko godina rada, odnosno izmeštanja celokupnog proizvodnog programa GRS spa u Trstenik. To će stanovnicima opštine Trstenik omogućiti nova radna mesta i doprineti prosperitetu celog Rasinskog okruga", naglasio je generalni direktor kompanije Prva petoletka Zoran Veselinović.

U narednom periodu očekuje se da ova kompanija dostavi Pismo o namerama Kabinetu potpresednika Vlade, posle čega će biti zakazan novi sastanak u Beogradu na kome će biti precizirani svi bitni detalji u vezi sa poslovnom saradnjom.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;