INFONET-468X60-BANNER

USCO deo poslovanja prenosi u Trstenik

20.10.2011. | Economy

Delegacija trsteničkog preduzeća Prva petoletka bila je sa predstavnicima Vlade Srbije i Direkcije za izgradnju Trstenika u Italiji gde su obišli USCO iz Modene, jednu od vodećih kompanija u proizvodnji i distribuciji rezervnih delova za velike mašine namenjenih građevinskoj industriji.

Delegacija preduzeća Prva petoletka razgovarala je sa vlasnicima kompanije USCO o mogućnostima da svoj proizvodni pogon stacionira u okviru ove srpske kompanije.

Kompanija USCO zainteresovana je da u halu Mikroelektronike u Trsteniku preseli svoj pogon kako bi, prema rečima predstavnika Prve petoletke, deo poslovanja prenela u Srbiju. USCO bi onda zaposlio nove radnike, instalirao nove mašine i opremu i rekonstruisao halu prema svojim potrebama. Planirana proizvodnja u potpunosti bi bila namenjena izvozu. Proizvodi izrađeni u Srbiji nosili bi obeležje Made in Serbia, a kompanija USCO ima nameru da u Agenciji za privredne registre izvrši registraciju nove firme sa sedištem u Trsteniku.

"Kompanija USCO zainteresovana je za realizaciju proizvodnje na dug rok, tako da postoji mogućnost proširenja kapaciteta i proizvodnje nakon nekoliko godina rada, odnosno izmeštanja celokupnog proizvodnog programa GRS spa u Trstenik. To će stanovnicima opštine Trstenik omogućiti nova radna mesta i doprineti prosperitetu celog Rasinskog okruga", naglasio je generalni direktor kompanije Prva petoletka Zoran Veselinović.

U narednom periodu očekuje se da ova kompanija dostavi Pismo o namerama Kabinetu potpresednika Vlade, posle čega će biti zakazan novi sastanak u Beogradu na kome će biti precizirani svi bitni detalji u vezi sa poslovnom saradnjom.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER
TENGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;