INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Energoprojekt-Hidroinženjering popunjava svoje timove za rad u Alžiru

19.10.2011. | E-kapija

Preduzeće Energoprojekt-Hidroinžinjering ugovorilo je poslove vredne 11,3 milione evra na izgradnji tri brane u Alžiru. "Radi se o izradi izvođačkih projekata, pružanju tehničke pomoći i nadzoru nad izgradnjom brana Seklafa, Beni Slimane i Subela", rekao je  mr Bratislav Stišović, direktor preduzeća i naglasio da su poslovi dobijeni u jakoj međunarodnoj konkurenciji desetak renomiranih kompanija iz Francuske, Kanade, Španije, Švajcarske, Grčke, Portugalije...

Energoprojekt-Hidroinženjering planira da raspiše konkurs za popunu svojih nadzornih timova inženjerima građevinske, geološke, geodetske, geotehničke, mašinske i elektrostruke budući da će realizacija sva tri ugovora teći istovremeno. Osnovni uslov koji kandidati moraju da ispune jeste posedovanje specifičnog iskustva u projektovanju, nadzoru ili izgradnji velikih hidrotehničkih objekata, navodi se u saopštenju kompanije.

Rok realizacije poslova je 50 meseci.

Energoprojekt-Hidroinženjering će najkasnije do kraja godine potpisati još dva ugovora sa istim investitorom za izradu glavnih projekata i tenderske dokumentacije za brane Buzina i Tarzut. Vrednost ova dva ugovora je oko 1,7 miliona evra, a rok realizacije 15 meseci.

Poverenje koje je alžirski investitor ukazao ovoj srpskoj kompaniji rezultat je kontinuiteta u kvalitetnom pružanju sličnih usluga koje su realizovane u poslednjih nekoliko godina. Naime, 2007. godine završena je izgradnja objekta derivacije Hifa, (vršen nadzor i pružana tehnička pomoć), a u završnoj fazi je izgradnja brane Urkis za koju su urađeni izvođački projekti i obavlja se nadzor tokom izgradnje. O značaju Alžira za poslovanje Energoprojet-Hidroinženjeringa najbolje govori podatak da je samo u poslednjih deset godina na ovom tržištu realizovano konsultantskih poslova u vrednosti od blizu 14 miliona američkih dolara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;