Dulić: Srbija više neće biti zemlja betonskih skeleta

18.10.2011. | Kurir

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić obišao je juče tek završen akva-park u Sokobanji. U izgradnju ovog akva-parka uloženo je 133 miliona dinara iz programa podrške građevinskoj industriji. Ministar je izjavio da se u okviru programa pomoći građevinskoj industriji realizuje 245 građevinskih projekata i naglasi je da je projekat izgradnje akva-parka u Sokobanji završen zahvaljujući spremnosti lokalne samouprave da "odradi sve što treba".

Kompleks se prostire na 1,6ha i čine ga poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, bazen sa tri tobogana i kupalište za odrasle i decu, kao i upravna zgrada sa pratećim sadržajima. Radovi na izgradnji akva-parka su počeli 4. aprila i to je najznačajniji infrastrukturni projekat u ovoj opštini u poslednjih 30 godina.

Ministar Dulić je istakao da će ovim projektom turistička ponuda Sokobanje biti poboljšana i da je veliki broj projekata u okviru programa za pomoć građevinskoj industriji upravo takav - napravljen u skladu sa potrebama lokalnih samouprava. 

"Ovih dana se u Srbiji završava veliki broj građevinskih projekata čime postavljamo standard da projekti koji se započnu moraju biti i završeni", rekao je ministar, dodajući da se radovi završavaju na vreme zbog striktne kontrole koju sprovodi ministarstvo. "Srbija je bila zemlja betonskih skeleta, u kojoj su projekti započinjani i nikada završavani, ali da je tome došao kraj".
 
Ministar smatra da je akva-park u Sokobanji primer brzo izdate građevinske dozvole i poziva lokalnu administraciju da i privatnim licima, takođe, brzo izdaju građevinske dozvole. Ministar naglašava i da svi izvođači moraju da budu isplaćeni za svoj rad.
 
Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, rekao je da su akva-park građani Sokobanje čekali više od decenije i izrazio očekivanje da će zbog njega biti povećan broj turista.
 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...