INFONET-468X60-BANNER

Početak sanacije beogradskog stadiona "Tašmajdan"

07.10.2011. | E-kapija

Iz Agencije za investicije i stanovanje saopšteno je da su počeli pripremni radovi na sanaciji i adaptaciji stadiona Tašmajdan.

Budući da se čitav objekat nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, osnovno konceptualno rešenje rekonstrukcije u potpunosti će sačuvati izvorni autorski koncept iz 1954. godine

Zahtevni radovi, prema ugovoru, treba da budu završeni u narednih petnaest meseci, posle čega će popularno sastajalište biti vraćeno na korišćenje Beograđanima. Rešenjem adaptacije pojedini delovi će dobiti novu namenu, shodno celokupnoj organizaciji rada u objektu.

Predviđeno je da stadion primi 10.500 gledalaca, od tog broja 7.500 mesta na tribinama, a ostatak na terenu, prilikom organizovanja koncerata i drugih slični događanja. Svaki sektor gledališta imaće svoj prilaz i sanitarni čvor, koji će biti prilagođeni i licima sa posebnim potrebama, ističu iz Agencije. Jedan od ulaza sa biletarnicom biće iz Abardareve, dok će prolaz iz Ulice Ilije Garašanina biti osposobljen za dostavna i protivpožarna vozila, kao i efikasnu evakuaciju ljudi.

Rekonstrukcija terena omogućiće postavljanje najvećeg otvorenog klizališta u Beogradu (jedino otvoreno fiksno klizalište u Srbiji), dok će posetiocima, u drugoj polovini godine, na raspolaganju biti tereni za košarku, rukomet, odbojku, tenis, mali fudbal i pista za vožnju rolera. Takođe, sanacijom su obuhvaćeni i prateći objekti smešteni ispod tribina stadiona, koji će obuhvatiti nove, zidne i plafonske obloge, kao i nove termotehničke i instalacije vodovoda i kanalizacije.

Što se tiče eksterijera, on će dobiti novu, revitalizovanu fasadu, izvedenu u prirodnom i veštačkom kamenu. Očekuje se i uređenje prilaznih platoa kompleksu, uz pristupne saobraćajnice, parking prostor i savremeni mobilijar.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;