Početak sanacije beogradskog stadiona "Tašmajdan"

07.10.2011. | E-kapija

Iz Agencije za investicije i stanovanje saopšteno je da su počeli pripremni radovi na sanaciji i adaptaciji stadiona Tašmajdan.

Budući da se čitav objekat nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, osnovno konceptualno rešenje rekonstrukcije u potpunosti će sačuvati izvorni autorski koncept iz 1954. godine

Zahtevni radovi, prema ugovoru, treba da budu završeni u narednih petnaest meseci, posle čega će popularno sastajalište biti vraćeno na korišćenje Beograđanima. Rešenjem adaptacije pojedini delovi će dobiti novu namenu, shodno celokupnoj organizaciji rada u objektu.

Predviđeno je da stadion primi 10.500 gledalaca, od tog broja 7.500 mesta na tribinama, a ostatak na terenu, prilikom organizovanja koncerata i drugih slični događanja. Svaki sektor gledališta imaće svoj prilaz i sanitarni čvor, koji će biti prilagođeni i licima sa posebnim potrebama, ističu iz Agencije. Jedan od ulaza sa biletarnicom biće iz Abardareve, dok će prolaz iz Ulice Ilije Garašanina biti osposobljen za dostavna i protivpožarna vozila, kao i efikasnu evakuaciju ljudi.

Rekonstrukcija terena omogućiće postavljanje najvećeg otvorenog klizališta u Beogradu (jedino otvoreno fiksno klizalište u Srbiji), dok će posetiocima, u drugoj polovini godine, na raspolaganju biti tereni za košarku, rukomet, odbojku, tenis, mali fudbal i pista za vožnju rolera. Takođe, sanacijom su obuhvaćeni i prateći objekti smešteni ispod tribina stadiona, koji će obuhvatiti nove, zidne i plafonske obloge, kao i nove termotehničke i instalacije vodovoda i kanalizacije.

Što se tiče eksterijera, on će dobiti novu, revitalizovanu fasadu, izvedenu u prirodnom i veštačkom kamenu. Očekuje se i uređenje prilaznih platoa kompleksu, uz pristupne saobraćajnice, parking prostor i savremeni mobilijar.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...