Novi sektor Siemensa - Infrastruktura i gradovi

28.09.2011. | Economy

Kompanija Siemens počeće fiskalnu 2012. godinu 1. oktobra 2011. godine sa dodatno razvijenom strukturom. Tog dana, sa radom će početi novoosnovani sektor Infrastruktura i gradovi. Ubuduće, poslovanje kompanije Siemens biće organizovano u sektore Industrija, Energetika, Infrastruktura i gradovi i Zdravstvo. Osnivanjem novog sektora, kompanija planira da postane vodeći učesnik u dinamičnom razvoju gradova i investiranju u infrastrukturu.

"Usredsređujemo poslovanje na razvoj. Nova organizacija još više će nas približiti klijentima. Sektor Infrastruktura i gradovi otvoriće dodatne poslovne mogućnosti na tržištu razvoja gradova", rekao je Piter Lošer (Peter Löscher), predsednik i generalni direktor kompanije Siemens AG.

"Gradovi se suočavaju sa velikim izazovom usklađivanja razvoja sa dobrim kvalitetom života. Kako bi to postigli, možemo da im ponudimo sveobuhvatna rešenja iz prve ruke. Da bi se izašlo u susret potrebama gradova, novi sektor će posebno biti usmeren na gradove i infrastrukturu", izjavio je Roland Buš (Roland Bush), generalni direktor sektora Infrastruktura i gradovi.

Sve veći broj ljudi želi da živi u gradovima. Danas, više od polovine svetskog stanovništva već živi u gradovima i procenjuje se da će za 20 godina taj broj narasti na 1,4 milijarde, odnosno 60% ukupnog broja stanovnika. Kao odgovor na ovo povećanje, gradovi širom sveta će morati mnogo da ulažu u proširivanje infrastruktura. Tržište za urbane investicije, na kojem je kompanija Siemens aktivna, danas iznosi oko 300 milijardi evra godišnje. Kompanija Siemens već ima u ponudi najširi i najobuhvatniji asortiman proizvoda na svetu za urbane infrastrukture.

Sektor kompanije Siemens Infrastruktura i gradovi sa sedištem u Minhenu, Nemačka, sa oko 87.000 zaposlenih, nudi održive tehnologije za velike gradske centre i njihovu infrastrukturu. One obuhvataju rešenja za mobilnost, izgradnju i tehnologije bezbednosti, sisteme distribucije energije, primene pametnih mreža, kao i proizvode niskog i srednjeg napona. Sektor se sastoji od pet divizija:

  • sistemi železnice
  • mobilnost i logistika
  • nizak i srednji napon
  • pametna mreža i građevinske tehnologije
  • Osram AG.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?