INFONET-468X60-BANNER

Otvorene tenderske ponude za deo Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke

23.09.2011. | Blic

Do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju od Proseka kod Niša do Crvene Reke u opštini Bela Palanka, najavilo je u vladi preduzeće Koridori Srbije, na otvaranju finansijskog dela tenderskih ponuda koje je dostavilo 12 preduzeća i konzorcijuma.

Ponude su dostavile građevinska preduzeća iz Srbije, Italije, Češke, Bugarske, Turske, Hrvatske, Austrije, Španije, Grčke i drugih zemalja i u narednom periodu biće analizirana njihova ispravnost.

Tenderska komisija nije bila u mogućnosti da odmah nakon otvaranja ponuda proglasi najpovoljnijeg ponuđača, usled računske greške jednog od ponuđača - konzorcijuma grčkih preduzeća Aktor i Terna S. A, pa će u narednom periodu nakon prethodne komisijske procene i saglasnosti Evropske investicione banke na obavljenu proceduru biti poznati najpovoljniji ponuđači za svaki od tri lota.

Prvi lot obuhvata izgradnju trase i mostova na sektoru Prosek-Bancarevo, u dužini 9,4km, pun profil i izgradnju 10 mostova.
Drugi lot obuhvata trasu i mostove od Bancareva do Crvene Reke u dužini od 13,1km, pun profil i izgradnju pet mostova.
Treći lot obuhvata tunel Bancarevo, koji će imati dve tunelske cevi i dve saobraćajne trake, ukupne dužine oko 750m.

Davane su odvojene i objedinjene ponude za gradnju deonice Prosek - Crvena Reka na tri lota i ponuđeni su razni popusti u zavisnosti od varijanti za realizaciju tog posla.

Rok za izgradnju tog dela Koridora 10 je 720 dana, a radove će finansirati EIB. 

Na tenderu su učestvovale tri domaća preduzeća: Gemax u konzorcijumu sa preduzećem iz Azerbejdžana Azvirt, Putevi Užice u konzorcijumu sa češkom firmom OHL ŽS i Energoprojekt-niskogradnja u konzorcijumu sa Alpinom.

Direktor preduzeća Koridori Srbije Mihajlo Mišić kazao je da će se Koridori Srbije potruditi da što pre provere finansijske ponude i utvrde ko je ponudio najnižu cenu.

Istočni krak putnog Koridora 10 kroz Srbiju, od Proseka do Dimitrovgrada, tj. bugarske granice, dugačak je 83km.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;