PRIJAVA-468X60-BANNER

Nemci grade hotel i marinu na Dunavu

15.03.2009. | Tanjug

Predsednik opštine Bačka Palanka Kosta Stakić potpisao je protokol sa nemačkim investitorom Klausom Vajsom o namerama realizacije programa „Dunav – Bačka Palanka – Tikvara“, koji predviđa izgradnju bazena, hotela i marine u Bačkoj Palanci.

– Protokol predviđa dve faze gradnje – rekao je Stakić, i dodao da prva faza podrazumeva izgradnju kompleksa bazena i hotela sa pružanjem medicinskih usluga, a druga izgradnju marine na Dunavu i hotela sa bazenima i golf terenima. U izgradnju ovih sadržaja u priobalju Dunava nemački investitor namerava da uloži 20 miliona evra.

Bačka Palanka je domaćin Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2011. godine. „Izgradnjom ovih objekata grad dobio bi kompletne sadržaje za održavanje radničke olimpijade na najvišem nivou“, naglasio je Stakić.

Klaus je ukazao da je ovaj deo Vojvodine interesantan za investitore, i da lokalna samouprava, Vojvodina i Srbija treba maksimalno da pomognu u izgradnji dogovorenih objekata. On je rekao da je ovaj projekat značajan kako za lokalnu samoupravu, tako i za investitora, i naglasio da će se maksimalno založiti da se ostvari u planiranom roku, kako bi olimpijada bila održana na visokom nivou.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;