IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izrada Lokalnog plana upravljanja otpadom u Kragujevcu

06.09.2011. | eKapija

Deponija u Jovanovcu, na kojoj se više od četiri decenije skladišti otpad, u narednih nekoliko godina biće zatvorena, a grad Kragujevac mora da nađe alternativno rešenje – rečeno je na prvom sastanku radne grupe kojoj je poveren posao izrade Lokalnog plana upravljanja otpadom.

Slika levo - Detalji sa sastanka

Imajući u vidu da je to jedan od najvećih ekoloških problema u gradu, za izradu tog plana, odlukom Gradskog veća iz sredstava Fonda za zaštitu životne sredine opredeljeno je dva miliona dinara. Za taj posao angažovana je konsultantstka kuća iz Beograda "Envi Tech". Beogradska firma bi trebalo da precizno ustnovi količine i generatora otpada, koje su vrste otpada u pitanju kao i koje se količine i vrste mogu očekivati u narednih deset godina.

Na sastanku je predstavljena metodologija izrade Lokalnog plana upravljanja otpadom čija će izrada, kako je rekao Srđan Matović član gradskog veća za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima, biti okončana u periodu od četiri do šest meseci.

Osim predstavnika gradske uprave, inspekcijskih službi i predstavnika javnih komunalnih preduzeća u taj posao biće uključeni i svi ostali koji, da tako kažemo, proizvode neku vrstu otpada. Kragujevac godišnje na deponiji u Jovanovcu odloži oko 55.000 tona otpada. Prilikom izrade plana upravljanja otpadom, u obzir se moraju uzeti i sve investicije u gradu, kao što "Fiat automobili Srbija", jer će sa početkom serijske proizvodnje, FAS proizvoditi i nove količine otpada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;