INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izrada Lokalnog plana upravljanja otpadom u Kragujevcu

06.09.2011. | eKapija

Deponija u Jovanovcu, na kojoj se više od četiri decenije skladišti otpad, u narednih nekoliko godina biće zatvorena, a grad Kragujevac mora da nađe alternativno rešenje – rečeno je na prvom sastanku radne grupe kojoj je poveren posao izrade Lokalnog plana upravljanja otpadom.

Slika levo - Detalji sa sastanka

Imajući u vidu da je to jedan od najvećih ekoloških problema u gradu, za izradu tog plana, odlukom Gradskog veća iz sredstava Fonda za zaštitu životne sredine opredeljeno je dva miliona dinara. Za taj posao angažovana je konsultantstka kuća iz Beograda "Envi Tech". Beogradska firma bi trebalo da precizno ustnovi količine i generatora otpada, koje su vrste otpada u pitanju kao i koje se količine i vrste mogu očekivati u narednih deset godina.

Na sastanku je predstavljena metodologija izrade Lokalnog plana upravljanja otpadom čija će izrada, kako je rekao Srđan Matović član gradskog veća za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima, biti okončana u periodu od četiri do šest meseci.

Osim predstavnika gradske uprave, inspekcijskih službi i predstavnika javnih komunalnih preduzeća u taj posao biće uključeni i svi ostali koji, da tako kažemo, proizvode neku vrstu otpada. Kragujevac godišnje na deponiji u Jovanovcu odloži oko 55.000 tona otpada. Prilikom izrade plana upravljanja otpadom, u obzir se moraju uzeti i sve investicije u gradu, kao što "Fiat automobili Srbija", jer će sa početkom serijske proizvodnje, FAS proizvoditi i nove količine otpada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;