IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Kikinda otkupljuje zemljište za sportsku salu

06.09.2011. | Dnevnik

U uređenje zgrade u kojoj se nalaze Gimnazija "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinska škola iz budžeta lokalne samouprave, a preko JP Direkcije za izgradnju Kikinde uložena su dva miliona dinara. Ove ustanove obišle su pomoćnica predsednika opštine Gordana Bulatović i direktorka Direkcije za izgradnju grada Edita Divković.

- Znatno veća sredstva namenjena su ove godine opremanju i uređenju svih školskih objekata u opštini - istakla je Gordana Bulatović:

- Većina školskih zgrada je stara i neophodna su velika ulaganja, a cilj nam je da ih sve uredimo. Kako bi se deca osećala prijatno u školama, pored opremanja kabineta i nabavke računara, važno je sanirati zgrade počevši od klupa i stolica do sanitarnih čvorova.

U zgradu koju dele Gimnazija "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinska škola dugo nije ulagano.

- Sada je uređeno nekoliko učionica u kojima su zamenjeni prozori i vrata, kao i osvetljenje. Adaptirana je zbornica, a jedna učionica potpuno je preuređena i služiće kao omladinski klub i za prijem roditelja. Izvođač radova je firma "Hrast" iz Kikinde. U toku je i izrada projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju objekta kako bi sve bilo spremno ukoliko se raspiše konkurs za ove namene - rekla je Edita Divković, direktorka Direkcije za izgradnju grada.

Direktorka Gimnazije "Dušan Vasiljev" Jasna Tomašev dodaje da je zadovoljna urađenim i da su nahitniji problemi rešeni.

- Iako možda deluje malo, nama je to velika pomoć. Zgrada stara sto godina, kao što je naša, zahteva velika i redovna ulaganja. Nadam se da će i svake naredne godine biti nastavljeno ulaganje u školski prostor.

Jedan od najvećih problema ove dve škole je neodgovarajuća fiskulturna sala. Jedini prostor na kojem bi mogla biti izgrađena nova sala je deo dvorišta u kojem su privatni stanovi.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Tomislav Bartolić izrazio je nadu da će uspeti pregovori koje je lokalna samouprava započela sa vlasnicima stanova o otkupu i da će ovaj srednjoškolski centar dobiti i novu fiskulturnu salu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;