Kikinda otkupljuje zemljište za sportsku salu

06.09.2011. | Dnevnik

U uređenje zgrade u kojoj se nalaze Gimnazija "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinska škola iz budžeta lokalne samouprave, a preko JP Direkcije za izgradnju Kikinde uložena su dva miliona dinara. Ove ustanove obišle su pomoćnica predsednika opštine Gordana Bulatović i direktorka Direkcije za izgradnju grada Edita Divković.

- Znatno veća sredstva namenjena su ove godine opremanju i uređenju svih školskih objekata u opštini - istakla je Gordana Bulatović:

- Većina školskih zgrada je stara i neophodna su velika ulaganja, a cilj nam je da ih sve uredimo. Kako bi se deca osećala prijatno u školama, pored opremanja kabineta i nabavke računara, važno je sanirati zgrade počevši od klupa i stolica do sanitarnih čvorova.

U zgradu koju dele Gimnazija "Dušan Vasiljev" i Ekonomsko-trgovinska škola dugo nije ulagano.

- Sada je uređeno nekoliko učionica u kojima su zamenjeni prozori i vrata, kao i osvetljenje. Adaptirana je zbornica, a jedna učionica potpuno je preuređena i služiće kao omladinski klub i za prijem roditelja. Izvođač radova je firma "Hrast" iz Kikinde. U toku je i izrada projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju objekta kako bi sve bilo spremno ukoliko se raspiše konkurs za ove namene - rekla je Edita Divković, direktorka Direkcije za izgradnju grada.

Direktorka Gimnazije "Dušan Vasiljev" Jasna Tomašev dodaje da je zadovoljna urađenim i da su nahitniji problemi rešeni.

- Iako možda deluje malo, nama je to velika pomoć. Zgrada stara sto godina, kao što je naša, zahteva velika i redovna ulaganja. Nadam se da će i svake naredne godine biti nastavljeno ulaganje u školski prostor.

Jedan od najvećih problema ove dve škole je neodgovarajuća fiskulturna sala. Jedini prostor na kojem bi mogla biti izgrađena nova sala je deo dvorišta u kojem su privatni stanovi.

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Tomislav Bartolić izrazio je nadu da će uspeti pregovori koje je lokalna samouprava započela sa vlasnicima stanova o otkupu i da će ovaj srednjoškolski centar dobiti i novu fiskulturnu salu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...