Nastavljena rekonstrukcija puta Svrljig–Kalna

02.09.2011. | eKapija

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić otvorio je u četvrtak (1. septembar 2011. godine) radove na rekonstrukciji četvrte deonice regionalnog puta Svrljig– Kalna, od Jalovik izvora do Kalne.

Đokić je tom prilikom naveo da je cilj rekonstrukcije ovog puta približavanje Koridora 10 i niškog aerodroma Staroj planini i izgradnja dobre putne infrastrukture za sve turiste koji dolaze na ovu planinu.

On je naglasio da će po završetku ovog projekta biti potrebno upola manje vremena da se stigne do Stare planine iz pravca Niša.

Rekonstrukcija regionalnog puta od Svrljiga do Kalne, čija je ukupna dužina 27 kilometara, podrazumeva radove na četiri deonice.

Radovi su u toku na prvoj deonici od 4,4 kilometra, četvrta deonica je dužine 2,6 kilometara, a radove finansira NIP sa 240 miliona dinara.

NIP finansira i radove na rekonstrukciji ovog regionalnog puta u delu od Kalne ka Janjskom mostu, za šta je obezbeđeno više od 147 miliona dinara.

Ovim projektom će, takođe, Kalna i Svrljig biti povezani sa Starom planinom, čime će se stvoriti uslovi za to da se ova mesta razvijaju zajedno sa novim turističkim centrom Srbije.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...